Košarka

Seniori putuju za Island,Tanjević: Da se prikažemo u dobrom svijetlu

Muška seniorska reprezentacija u nedjelju putuje za Island, gdje će od 2. do 6. juna nastupiti na Igrama malih zemalja Evrope, gdje će za protivnike pored domaćina, imati selekcija Luksemburga i Andore.
Seniori putuju za Island,Tanjević: Da se prikažemo u dobrom svijetlu
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Bogdana Tanjevića protekle sedmice odradili su pripreme u Baru, nakon kojih je poznat spisak od 12 igrača koji će predstavljati našu državu na jedinom takmičenju koje ovog ljeta očekuje A tim. Selektor Tanjević zbog povreda na predstojećem takmičenju neće moći da računa na Nikolu Ivanovića i Vladimira Mihailovića. Prvi meč na Igrama malih zemalja Evrope, ''crveni'' će odigrati 2. juna protiv selekcije Luksemburga.

- Očekivanja su da ćemo se prikazati u dobrom svijetlu na Islandu. Mislim da smo se dobro spremili iako smo imali problema zbog povreda nekoliko igrača. Napravili smo neku fizionomiju i dopada mi se to kako izgleda, a ostaje da se vidi da li će to, uz odličnu atmosferu koju imamo, biti dovoljno za dobar rezultat na Igrama malih zemalja Evrope. Nijesmo imali vremena da analiziramo protivnike i fokusirali smo se na našu igru. Nastojali smo da podignemo nivo forme na zavidan nivo, da uigramo neke taktičke zamisli i vjerujem da smo uspjeli u tome iako je bilo malo vremena za kvalitetnu pripremu. Island će biti najozbiljniji protivnik i to je selekcija koja je znala da zada mnogo problema i najjačem sastavu Crne Gore, ali vjerujem da će ova grupa igrača igrati dobro i da ima kvalitet da se suprotstavi svim protivnicima – kazao je Tanjević.

Na spisku igrača koji će predstavljati Crnu Goru u Rejkjaviku su Nikola Pavlićević (Sutjeska), Petar Popović (Nea Kifisia, Grčka), Milutin Đukanović (Istanbul, Turska), Nikola Žižić (Sutjeska), Nemanja Vranješ (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost), Aleksa Popović (Budućnost), Vladimir Dašić (bez kluba), Radoje Vujošević (Mornar), Blagota Sekulić (Tenerife, Španija), Nemanja Milošević (Rovinari, Rumunija) i Radosav Spasojević (Sutjeska).

U stručnom štabu selektora Tanjevića su treneri Dušan Dubljević i Boško Radović, doktor je Saša Radović, a fizioterapeut Periša Čagorović.

Portal Analitika