Fudbal

Verona u 93' do boda protiv Juvea

Fudbaleri Helas Verona i Juventusa remizirali su u posljednjem kolu Serije A – 2:2 (1:0). Ekipa Masimilijana Alegrija još ranije je osvojila 31. Skudeto i Kup Italije, pa će u finalu Lige šampiona protiv Barselone šestog juna imati priliku da stigne i do triple krune.
Verona u 93' do boda protiv Juvea
Portal AnalitikaIzvor

'Bjankoneri' su poveli u 42. minutu, kada je Pol Pogba asistirao Robertu Pereiri za vođstvo. Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi veteran Luka Toni poslije samo tri minuta igre u nastavku izjednačio.

Legendarni italijanski napadač je na taj način 'pobjegao' Mauru Ikardiju iz Intera na dva gola razlike, pa je sve bliži titulu najbolje strijelca Kalča. Toni je postigao svoj 22. pogodak, a Ikardi će u neđelju, kada 'nerazuri' budu dočekali Empoli, samo het-trikom moći da ga pretekne. 

Međutim, neriješen rezultat bio je na snazi nepunih deset minuta, pošto je Fernando Ljorente, poslije pâsa Simoena Padoina, ponovo doveo goste u vođstvo. Priliku da ovjeri trijumf svoje ekipe propustio je Karlos Teves, promašiviši penal u 88. minutu, što su domaći kaznili u samoj završinici. Igrao se treći minut nadoknade kada je Rafael Markes spustio loptu do Gomesa Taleba, a Argentinac savladao Đanluiđija Bufona za konačniih 2:2. 

Portal Analitika