Žižić sjutra protiv Jusubova

Crnogorski bokser Milorad Žižić boriće se u noći između subote i nedjelje u El Pasu, u Teksasu, protiv Azerbejdžanca Rahmana Mustafe Jusubova, u meču za rejting na WBC listi.
Žižić sjutra protiv Jusubova
Portal AnalitikaIzvor

Protivnik Žižića ima 31 godinu, a na profesionalnom ringu ostvario je 11 pobjeda, od kojih je devet nokautom. Ima i 20 poraza, od kojih je 13 doživio nokautom. Žižiću će to biti treći meč u Sjedinjenim Američkim Državama.

Krajem prošle godine u Šarlotu pobijedio je Amerikanca Denisa Šarpa, dok je sredinom marta u Finiksu poražen od Amerikanca Luisa Rouza, u meču za prvaka Sjedijenih Američkih Država u srednjoj kategoriji.

Žižić je protiv Rouza prekinuo seriju od 11 uzastopnih pobjeda i doživio prvi poraz na profesionalnom ringu. Bio je 2011. omladinski prvak svijeta u verziji IBF, a dvije godine kasnije pobjedom protiv Frančeska Bazilea osvojio je pojas WBC prvaka mediterana.

Žižić je sredinom septembra prošle godine potpisao ugovor sa legendarnim bokserom Roj Džons Džuniorom, koji će mu biti promoter naredne četiri godine. Borba između Žižića i Jusubova planirana je da traje šest rundi, a počeće u tri sata i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu. (Mina)

Portal Analitika