Zanimljivosti

Napio se, zaspao i završio u drugoj državi

Britanac Džordan Adams otišao je sa svojim prijateljima preko vikenda u Minhen. Nakon „vesele“ subotnje večeri, koja je uključivala dosta alkohola, odvojio se od društva i završio u prtljagu autobusa. Ujutru se probudio u Švajcarskoj.
Napio se, zaspao i završio u drugoj državi
Portal AnalitikaIzvor

Džordan vjerovatno nikada neće zaboraviti svoj turistički odlazak u Minhen koji se nesvjesno, ili bolje rečeno besvjesno, pretvorio u obilazak Švajcarske, pišu britanski mediji.

Nakon izlaska i zabavljanja, odvojio se od društva, pa je odlučio da je najbolje da se vrati u apartman. Završio je u prtljažniku autobusa, a kako je to uspio zauvjek će ostati misterija. Ujutru ga je probudio bijesni vozač autobusa.

„Psovao je i bio veoma ljut. Izašao sam napolje i počeo da primjećujem znakove za Cirih. U onom bunilu sam pomislio da se možda tako ne zove neki dio Minhena. Ipak, onda sam ugledao zastavu Švajcarske i divne pejzaže i shvatio da sam u drugoj zemlji“, prisjeća se Džordan.

Dodatni problem bilo je što je bio slijepi putnik, pa nije imao ni pasoš, druge lične dokumente, čak ni mobilni telefon. Srećom, kaže da je policija bila puna razumijevanja i da su ga nakon provjere otpratili nazad u Njemačku.

Ipak, ovaj put su ga poslali vozom. Što je sigurno, sigurno.

Morao je i da objasni supruzi šta se desilo, pošto je ona samo znala da je sa društvom otišao na vikend u Njemačku.

„Nije bila srećna. Ponekad kada izađem zaista sam kao noćna mora, ali ovako nešto mi se nikada nije desilo. Dokumente i mobilni sam namjerno ostavio u apartmanu da ih ne izgubim. Kada sam se vratio u Minhen, prijatelji su mi objasnili da je klub u kom smo bili udaljen od apartmana manje od 100 metara. A ja sam zbog toga proputovao 640 kilometara“, priča Džordan.

 

RTS

Portal Analitika