Politika

VUČUROVIĆ: Umjesto što drži pridike Bojović da progovori o referendumskoj krađi

Došli smo u fazu da nam pridike i savjete o antirežimskoj borbi daju neki Rade Bojović, Žarko Rakčević i Dritan Abazović, a isti Bojović vrlo ciljano minimizira činjenicu da se u Crnoj Gori izbori kradu. Ako želi da doprinese demokratizaciji Crne Gore, neka Bojović progovori o referendumskoj krađi u režiji vrha režima, kazao je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović reagujući na navode iz jučerašnjeg intervjua koji je funkcioner URA-a Rade Bojović dao Portalu Analitika.
VUČUROVIĆ: Umjesto što drži pridike Bojović da progovori o referendumskoj krađi
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i predsjednik IO Pravedne Crne Gore Rade Bojović, kazao je, između ostalog, u jučerašnjem intervjuu za Portal Analitika da "ovu vlast ne može poraziti predreferendumska velikosrpska ili provincijalna politika, koja usput kliče tuđim autoritarnim uređenjima i hegemonističkim ciljevima".

Vučurović na te Bojovićeve tvrdnje ironično konstatuje da  je to rečnik koji koristi jedan ,,građanski’’ političar, inače "marginalac koji nije mogao da skupi potpise za svoju predsjedničku kandidaturu, i koji više ne zna koliko je promijenio stranaka".

- I kada on sa ovakvim stilom i pristupom politici priča o ,,provincijalnom’’, onda je jasno da se obraća sebi, a i dobrom dijelu ekipe okupljene u njegovoj novoj političkoj avanturi. Ta netrpeljivost prema srpskom narodu, koja se kod jednog dobrog broja političara gomilala godinama, jednostavno ne može da iščili preko noći. I koliko god pojedinci pokušavali da se predstave kao ,,građanski’’, što je inače jedan nejasan i šupalj pojam, ta mržnja uvijek probija kroz tu lažnu sliku koju pokušavaju da stvore o sebi. Pa, valjda, da je taj Bojović građanski i reformski orjentisan, jednom bi do sada u svojoj dugoj političkoj karijeri, koja se kretala od Jugoslovenske narodne stranke do ,,URA’’, osudio bezbroj primjera diskriminacije nad srpskim narodom - napisao je Vučurović na svom Fejsbuk profilu.

On podsjeća da se Bojović nije oglasio zbog toga što Srbi u Kolašinu plaćaju kazne zbog isticanja svojih nacionalnih simbola.

- A sa druge strane niko ne smije pisnuti kada stotine albanskih zastava u Ulcinju dočekuju teroristu Hašima Tačija. Međutim, onda bi morao da kritikuje i svog partijskog kolegu Abazovića koji je bio jedan od viđenijih na tom dočeku i odlikovanju Tačija. Dakle, upravo je Bojović primjer ,,provincijalnog’’ načina razmišljanja, on je ostao u 2006. godini kada je bio nešto u nekakvom Pokretu za nezavisnu CG, i on se ne pomjera sa te pozicije, i dalje šireći podjele, po istom receptu po kojem to radi Milo Đukanović. I sad, odjednom, Rade Bojović priča o promjenama u Crnoj Gori, a misli da ih izvede tako što bi iz toga procesa isključio desetine hiljada onih nepokolebljivih opozicionara, koji Milu Đukanoviću prkose još od vremena kada su on i njegov sadašnji partijski šef bili dio raznih Đukanovićevih političkih projekata - navodi Vučurović.

Potrtparol NOVE ističe da Bojović otvoreno vrijeđa, sve ljude koji trpe dugogodišnju torturu pod, kako navodi, ovim mafijaškim režimom.

- On ih je podveo pod ,"predreferendumska, velikosrpska ili provincijalna politika". To može da saopšti ili najobičniji licemjer, velika politička neznalica ili neko ko svjesno ide na ruku režimu. I došli smo u fazu da nam pridike i savjete o antirežimskoj borbi daju neki Rade Bojović, Žarko Rakčević i Dritan Abazović, a isti Bojović u ovoj današnjoj izjavi vrlo ciljano minimizira činjenicu da se u Crnoj Gori izbori kradu. Lakrdija. Evo, ako želi da doprinese demokratizaciji Crne Gore, neka Bojović progovori o referendumskoj krađi u režiji vrha režima. Pošto je bio visoko pozicioniran u separatističkom bloku, ne bi bilo korektno da, kao čuveni patriota i legalista, ako nešto više zna o tome, ćuti i prelazi preko toga kao da se ništa nije desilo - kazao je Vučurović.

Ono naglašava da je kao Srbin veoma ponosan na srpski narod u Crnoj Gori, koji je, kako dodaje, i nakon referendumske krađe i svega onoga što je posle toga uslijedilo - brutalne diksriminacije, progona našeg jezika, srpske crkve, pokušaja prevođenja u nacionalnu manjinu, ostao istrajan i žilav.

- Ovakvi, poput Bojovića i njegovih istomišljenika iz vlasti i dijela opozicije, devet godina nakon referenduma vide da nijesu uspjeli da nas poraze, da su ideje i ideali srpskog naroda u Crnoj Gori nesalomivi. I to ih dovodi do ludila, zato reaguju bijesno i isfrustrirano, svjesni da je budućnost na našoj strani - poručio je Vučurović.

Portal Analitika