Politika

PEKOVIĆ: Vlast želi da skrati krila uspješnim novinarima

Portparloka Demokratske Crne Gore Anđela Peković, ocijenila je da primjer TV Vijesti pokazuje da vlast želi da skrati krila novinarima koji su uspjeli.
PEKOVIĆ: Vlast želi da skrati krila uspješnim novinarima
Portal AnalitikaIzvor

„Sve despotije, pod ovim, ili onim izgovorom, gušeći slobodu ljudi, gušile su i slobodu medija. Pa tako i vlast u CG pokušava zatočiti etiku i slobodu novinara, koji moraju biti bliži čovjeku nego poretku, istini nego lazi. Kakav je odnos prema medijima u jednoj državi može se mjeriti i stvarnost demokratije u njoj. Primjer TV Vijesti jasno dokazuje da vlast u CG očito želi da skrati krila novinarima koji su uspjeli, i koji su spremni da se vinu iznad granica cenzure“, navodi Peković.

Zar je poštovanje istine, kao je dodala, izjednačeno sa neposlušnošću, sa grijehom, manom, a ne sa vrlinom.

„Da li to naša vlast pokušajem ukidanja TV Vijesti želi potisnuti i marginalizovati kritičko mišljenje, kritičku svijest, istinsku komunikaciju i ostvariti umnu pustoš? Ne bi smjelo da u medijima postoji vladavina interesa nad istinom, jer kad interesi viču, istina se ne moze čuti“, zapitala se Peković.

Slobodna i nezavisna TV Vijesti očigledno, prema mi[ljenju Demokrata, ne dozvoljava da je ova naša vlast stavi pod kontrolu, da joj nametne sopstvene interese, i upravo je taj otpor sistemu ono što vlast hoće da uguši.

„Demokrate se pitaju da li vast, čiji je glavni spoljnopoliticki prioritet,makar deklarativno, ulazak u EU, shvata da time pravi korak unazad u procesu integracija. Ionako nezavidno stanje medija u Crnoj Gori želi se pogoršati i stvoriti atmosfera nepovjerenja i antidemokratije.bDa li je to slika koju želimo da pošaljemo, ili bi trebalo da nam primjer bude objektivna, precizna, istinita slika, slika profesionalnog integriteta koju novinari TV Vijesti svakodnevno šalju, "bez mane i straha" , crnogorskom društvu“, zaključila je Peković.

 

Portal Analitika