Društvo

Osam projekata u finalnoj selekciji za najbolji ekološki projekat Pivare Trebjesa

Od pristigla 24 prijedloga na konkurs Pivare Trebjesa kojim se bira najbolji ekološki projekat nevladnih organizacija, ukupno osam je izabrano za naredni krug i finalnu selekciju.
Osam projekata u finalnoj selekciji za najbolji ekološki projekat Pivare Trebjesa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prijedlozi za finale su “Čistija svijest za čistiji vazduh” NVO Da zaživi selo (Pljevlja), “Zelenija i bogatija dvorišta cetinjskih škola” NVO My Way-Moj put (Cetinje),  “Otpad jednog čovjeka je blago drugog” NVO Green Home (Podgorica), “Čistije, ljepše, korisnije”projekat Društva mladih ekologa Nikšića,  “Unaprjeđenje zaštite, valorizacije i promocije Trebjese i Gorice, prirodnih simbola Nikšića i Podgorice”, koji je predložio Ekološki pokret Ozon (Nikšić).

Među pristiglim predlozima u užem krugu našli su se i „Jama bez otpada-zaštita izvorske vode” NVO Biospeleološko društvo (Podgorica), “Repopulacija endemskih salmonidnih ribljih vrsta” kao predlog NVO Za vode Podgorice i projekat “Unaprjeđenje rada i promocije botaničke bašte i park šume Dulovine-Kolašin” NVO Natura (Kolašin).

Najbolji ekološki projekat četvrtog konkursa ovakve vrste biće izabran u junu, a njegovu realizaciju kompanija će finansirati sa 10.000 eura. Pivara je od 2011. godine realizovala tri konkursa za izbor najboljih ekoloških projekata.  

Portal Analitika