Kultura

Od ponedjeljka sedam večeri: “Kazablanka” kod Venoma, "Blade Runner” kod Mercedesa…

Veliko platno dimenzija 8,5 sa 6 metara na kojem će u ponedjeljak veče u 21 sat biti prikazan kultni film “Kazablanka” biće postavljeno kod picerije “Venom”, preko Morače, u ulici Svetozara Markovića.
Od ponedjeljka sedam večeri: “Kazablanka” kod Venoma, "Blade Runner” kod Mercedesa…
Portal AnalitikaIzvor

Film otvara prvo izdanje Džada film festa koji će Podgoričanima približiti sedum umjetnost iz fundusa Crnogorske kinoteke na jedan drugačiji i originalniji način.

Veliko platno će se dakle, seliti, kako je Portalu Analitika objasnila Nina Lončar, iz marketinške agencije Fabrika ideja , koja je u saradnji sa Kinotekom i Glavnim gradom, organizator manifestacije.

Zainteresovani će se narednog dana, u utorak, preseliti u Blok V, jer će film "Djevojka koju sam volio" u istom terminu biti prikazan u Ulici Velimira Terzića,  blizu kafića Džada.

U srijedu će se za film  "Blade Runner" platno premjestitim u Ulicu Kralja Nikole na Zabjelu, u blizini salona Mercedesa, a u četvrtak, za "Neki to vole vruće" na Stari Aerodrom, na mjestu gdje se ukrštaju ulice Avda Međedovića i bulevar Pera Ćetkovića.

Za "Praznik u Rimu" platno će biti kod restorana "Per Sempre", u petak u City kvartu, a u subotu, Podgoričani će moći da dođu na parking iza spomenika Svetog Petra Cetinjskog na kojem će biti prikazan film “Prozor u dvorište”.

Ciklus klasika na ulicama završava film "Mandžurijski kandidat" koji će biti pikazan na glavnom Trgu republike 7. juna od 21 čas.

Organizatori pozivaju zainteresovane da dođu sat ranije i da ponesu, ako ne žele stajati, stolicu, škanj, ili što drugo za sjedenje.   

 

 

 

 

Portal Analitika