Abiznis

URA: Vlada da što prije prekine agoniju Boksita

Inicijalni odbor Građanskog pokreta URA Nikšić poziva Vladu Crne Gore da se što prije prekine agonija Rudnika Boksita Nikšići oko 320 zaposlenih radnika i njihovih porodica, saopšteno je iz GP URA.
URA: Vlada da što prije prekine agoniju Boksita
Portal AnalitikaIzvor

- Rudnici Boksita Nikšić su klasičan primjer kako se neznanjem i drugim  neregularnim radnjama jedno od najuspješnijih preduzeća može dovesti  na rub propasti ili kako to popularno ova vlast kaže "uvesti  programiran stečaj". Rudnici Boksita Nikšić su bili sinonim  uspješnosti i bilo je privilagija raditi u tako uspješnoj firmi. U  nekad dobro uređenoj firmi na prvom mjestu su bili radnici. Mali broj  radnika nije za vrijeme rada u RBN- u riješio sve svoje životne  probleme kao što su stmbeno pitanja, školovanje djece, liječenje - navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da su danas radnici Boksita ne mogu da sastave kraj sa krajem, porodice su  im dovedene na rub propasti.

- Sve zahvaljujući ovakvoj vlasti koja sve  ovo vrijeme najmanje vodi računa o onome na čemu počiva svaka država  ,a to je njeno veličanstvo Ekonomija. Da ironja bude veće sunovrat Boksita je počeo za vrijema kada je na  njegovom čelu došao sadašnji gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović. Ne  treba zaboraviti ni Mjesnu zajednicu Župa nikšićka, na čijoj  teritoriji leže rudokopi Boksita. Život u ovoj Mjesnoj zajednici je  stao od kada je počelo urušavanje Boksita - navodi se u saopštenju.

URA, kako ističu, daje punu podršku sindikatima Boksita da istraju na odlučnosti da  se konačno zaustavi uništavanje Boksita.

-  Radnici Boksita treba da  zaborave na sve podjele i jedinstveno krenu u ozdravljenje firme.  Dosta je bilo lažnih obećanja, strateških partnera, stečajnih  upravnika... URA poziva Vladu i rukovodstvo Opštine Nikšić da se okanu  politikanstva i marifetluka u Boksitima i za navedenu firmu u  najkraćem roku nađu kvalitetno rješenje. URA Nikšića će pratiti razvoj  dešavanja u Boksitima i shodno tome će preduzimati sve mjere koje bi  doprinijele što hitnijem rešavanju pogubne situacije u Boksitima - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika