Ostalo

SIMONOVIĆ: Naši sportisti mogu do medalje u Bakuu!

Sve je spremno za odlazak i dobre rezultate crnogorskih takmičara na istorijske Evropske igre u Baku, koje su na programu od 12. do 28. juna. Crnu Goru će predstavljati 55 sportista u 9 sportova - osam individualnih i jedan kolektivni. Predsjednik Crnogorskog Olimpijskog Komiteta Dušan Simonović istakao je da očekuje izuzetno takmičenje, na kojem će naši sportisti imati što da pokažu.
SIMONOVIĆ: Naši sportisti mogu do medalje u Bakuu!
Portal AnalitikaIzvor

U ekipnom sportu nastupiće juniorska vaterpolo reprezentacija (13), a u pojedinačnim sportistima takmičiće se u atletici (30), džudou (4), boksu (2), plivanju (2), karateu (1), biciklizmu (1), streljaštvu (1) i tekvondou (1).

’’Nastupićemo sa dosta respektabilnim sastavom. Imaćemo dosta toga da ponudimo Evropi, i nadam se da ćemo iz Bakua doći sa nekom od medalja. Tamo nastupa juniorska vaterpolo reprezentacija, i ona je glavni favorit da donese medalju Crnoj Gori. Podsjećam, taj tim je prije dvije godine bio prvak Evrope. U džudou i atletici imamo svoje favorite, i ako sve bude po planu, biće to jedno izuzetno takmičenje. Izrazio bih zahvalnost gospodinu Sejranu Mirzazadi, šefu diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, koji je u ovom periodu učinio mnogo kako bi se u ovom predtakmičarskom periodu osjećali što bolje. Ja sam imao prilike da dva, tri puta boravim u Bakuu, da pogledam ta borilišta, koja su bila u završnoj fazi izgradnje. Znam da će to biti sjajna borilišta, znam da je smještaj perfektan. Oni su sjajni domaćini. Vjerujem da ćemo imati dobar kontakt sa našom dijasporom u Azerbejdžanu. Bićemo u prilici i da se družimo sa našom državnom delegacijom, nadam se da će tamo biti na najvišem nivou. Sve to skupa daće jedan lijepi ugođaj, i vjerujem da ćemo napraviti lijepu atmosferu na jednom zaista velikom takmičenju'', kazao je Simonović.

simonovicazerbejdzan

Šef diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori Sejran Mirzazade poručio je da mu je drago što iz Crne Gore dolazi veliki broj sportista.

’’Evropske igre u Bakuu su najvažniji događaj u ovoj godini. Kandidaturu Azerbejdžana podržalo je 38 zemalja, od ukupno 48. Potrudićemo se d apred međunarodnom sportskom zajednicom opravdamo povjerenje koje nam je dato. Očekujemo preko 6000 sportista, preko 3000 hiljad ečlanova zvaničnih delegacija, oko 1500 sudija, doktora i ostalog osoblja i preko hiljadu reportera. Za 11 sportova biće date licence za OI u Rio da Žaneiru. Ovo je istorijski događaj za Evropu. Ovaj događaj nama služi i da pokažemo kulturu i gostoprimstvo Azerbejdžana. Nadam se da će ove Igre postaviti standardne za buduće Evropske igre. Drago mi je što iz Crne Gore dolazi veliki broj sportista, i što ćemo ugostiti njihovu delegaciju. Nadam se da će se i Crna Gora i Azerbejdžan nakon ovih Igara ponositi svojim rezultatima. Podsjećam, više od stotinu zemalja će pratiti ove Igre. ’’

Andrija Popović, šef crnogorske misije u Bakuu, vjeruje da ćemo na prvim Evropskim igrama doći do neke od medalja.

’’Ovo su istorijske Igre, jer samo naš kontinent ih nije imao. Ubijeđen sam da će ovaj događaj u Bakuu izgledati sjajno jer je Azerbejdžan preduzeo sve mjere kako bi Igre bile na visokom nivou. Kao što je poznato nastupićemo sa 55 sportista. Nastupićemo u jednom kolektivnom sportu, vaterpolu. Juniorska reprezentacija je poziv dobila zahvaljujući zlatu na Evropskom prvenstvu na Malti. Očekujemo da će se i ove godine vaterpolo reprezentacija umiješati u borbu za medalju. To je reprezentacija do 17 godina u kojoj imamo i dva A reprezentativca, Aleksu Ukropinu i Nikolasa Saveljića. Polažemo velike nade u vaterpolo reprezentaciju. Nastupićemo i u još osam sportova. Ukupno će biti 20 sportova, ot toga 16 olimpijskih. Vjerujemo da će naši sportisti i ovaj put obradovati naciju. Vjerujemo da će na ovim istorijskim Evropskim igrama doći do medalje. I u ovim individualnim sportovima, naši takmičari su itekako spremni da postignu odlične rezultate. Po onome što sam vidio očekujem spektakularno otvaranje Igara'', poručio je Popović.

Portal Analitika