Društvo

Tokom prošle godine ostalo nerasvijetljeno pet ubistava

Tokom prošle godine ostalo je nerasvijetljeno pet ubistava počinjenih u Crnoj Gori, pokazuje godišnji izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova.
Tokom prošle godine ostalo nerasvijetljeno pet ubistava
Portal AnalitikaIzvor

„Ubistvo  Tamburić Milorada izvršeno 03.02.2014.godine u Tivtu,  koji je bez znakova života pronađen u svom stanu. Na razjašnjenju okolnosti koje su dovele do smrti Tamburića, preduzete su operativno taktičke mjere i radnje, angažovani vještaci odgovarajućih struka i izvršena vještačenja. Na zahtjev VDT, zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost da se u konkretnom slučaju radi o zadesnoj smrti, vještaci sudske medicine iz Beograda izvršiće dodatna vještačenja dokumentacije o izvršenoj obdukciji i uviđaju, kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ostalo je nerasvitljeeno teško dvostruko ubistvo izvršeno 30.05.2014.godine u Podgorici kada su ubijeni Milutin Radović i Vinetu Strugar. Preduzete su mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca ubistva, vozila i oružja korišćenih prilikom izvršenja krivičnog djela. Izuzeti su i dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja svi materijalni tragovi, predmeti i vozila sa oštećenima od projektila iz vatrenog oružja. Izvršene su razmjene operativnih informacija sa službama regiona i inicirano održavanje pet operativnih sastanaka sa MUP – om Srbije, Republike Srpske i BiH. Zahtjevi svim članicama Interpola upućeni su posredstvom NCB Interpol Podgorica. Shodno planu rada nastavljaju se aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Pored ovoga, ostalo je nerasvijetljeno teško ubistvo Armina Osmanagića izvršeno 16.09.2014.godine u Baru, na koga je pucano iz vatrenog oružja dok se nalazio na terasi lokala. Nakon izvršenog uviđaja preduzete su brojne aktivnosti u zemlji i u saradnji sa partnerskim službama, izvršena brojna vještačenja i održani operativni sastanci u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Na teritoriji Crne Gore i Srbije preduzimaju se zajedničke aktivnosti na identifikaciji izvršilaca ubistva u skladu sa planom rada. Takođe, ostalo je nerasvijetljeno ubistvo Andrije Mrdaka, izvršeno 25.12.2014.godine ispred kapije ZIKS-a. Nakon izvršenog ubistva vatrenim oružjem, izvršilac se motorciklom kojim je upravljalo nepoznato lice, udaljio u pravcu Podgorice. Pronađeni predmeti i tragovi na licu mjesta, dostavljeni su na vještačenje. Izuzeti su brisevi lica iz suprostavljenih kriminalnih grupa radi vršenja DNK analiza. Izvršene su provjere oružja korišćenog u ubistvu, motorcikla i izvršene analize telekomunikacija. Izuzeti su materijali video nadzora sa mjesta ubistva, kao i u Podgorici i Danilovgradu, izvršena pretraga terena i preduzete dr. Mjere i radnje. Pored ovih ostalo je nerasvijetljeno ubistvo djeteta pri porođaju, čije je tijelo 30.12.2014.godine pronađeno na deponiji Lovanja – Kotor, navodi se u izvještaju.  P.Z.

Portal Analitika