Vaterpolo

LŠ: Nikola Janović uspješniji od Čučkovića

U polufinalu fajnal-siksa Lige šampiona za vaterpoliste večeras će igrati Jug - Primorje (18) i Barseloneta - Pro Reko (19.30).
LŠ: Nikola Janović uspješniji od Čučkovića
Portal AnalitikaIzvor

Dubrovčani su juče u Barseloni savladali Eger 10:8 (2:1, 2:2, 3:2, 3:3) i zakazali čak 12. okršaj ove sezone sa timom Antonija Petrovića i Dejana Lazovića. Jug je poveo 2:0 golovima Andra Bušlja i našeg Nikole Janovića koji je kao centar obavio odličan posao, ali je mađarski tim uzvratio preko Kotoranina Uroša Čučkovića i Borisa Vapenskog. To je bilo prvo, ali i posljednje izjednačenje na meču. Bušlje je 15 sekundi prije kraja treće četvrtine postigao gol za 7:4, nakon minut igre u posljednjem periodu bilo je 8:5, ali se Eger nije predavao. Vezao je dva gola, Jug uzvratio za 9:7, a novu nadu mađarskom timu donio je Martin Sivoš. Meč je, međutim, prelomljen 2,20 do kraja. Čučković je isključen, a Nikola Konstantin-Bikari pogodio iz napada sa igračem više.

U drugom jučerašnjem meču - iznenađenje. Domaćin i aktuelni prvak, Barseloneta, eliminisao je favorita Solnoki nakon peteraca. U regularnom toku bilo je 6:6 (2:1, 2:1, 2:1, 0:3), a penalima 4:3. Tragičar je bio legendarni Norbert Madaraš, čiji je šut u petoj seriji zaustavio Danijel Lopes Pinedo. Španski prvak mogao je ranije da završi posao jer je vodio 6:3, ali je mađarski šampion serijom 3:0 u posljednjoj četvrtini došao do peteraca. Na kraju je bilo uzalud, pa će španski predstavnik biti rival Pro Reku za koji nastupa Aleksandar Ivović.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika