Fudbal

Mogren opet u štrajku

Mogren je u štajku! Vijest koja kada bi stizala iz bilo kog drugog sportskog kolektiva vjerovatno bi uzburkala javnost, ali s obzirom da je u pitanju klub čiji igrači kada bi se računala obustava rada u posljednje dvije godine vjerovatno bi ušli u Ginisovu knjigu rekorda, onda i ne predstavlja posebnu senzaciju.
Mogren opet u štrajku
Portal AnalitikaIzvor

Igrači budvanskog prvoligaša već dva dana nijesu trenirali, a za razliku od dosadašnjih štrajkova koji su uglavnom bili kratkog daha, prvotimci tima sa Lugova sada su navodno odlučni da se ne vraćaju obavezama ukoliko ne dobiju makar dio zarada, a ukoliko uprava ne reaguje prvotimci neće igrati posljednji prvenstveni meč protiv Mladosti, pa čak ni bažar duele sa Dečićem...

Zvono za uzbunu odavno je upaljeno u Mogrenu, a alarm igračima koji su prepušteni sebi jer uprave praktično nema, postao je normalan zvuk. Kakva je situacija najbolje potvrđuje podatak da ni sami prvotimci ne znaju tačno koliko im se duguje, a sigurno je da tokom ove polusezone nijesu dobili centa. Iz kluba je tokom ove polusezone u više navrata stizalo uvjerenje da će biti uplaćen dio dugovanja. Ali, od toga nije bilo ništa, a sa druge strane i igrači su se uvijek vraćali obevazama iako im se zahtjevi nijesu ispunjavali.

Posljednji put Budvani su prije dva mjeseca prekinuli štrajk i na ,,suvo obećanje“ odigrali meč sa Zetom u Golubovcima, mada su i tada bili izričiti: ,,Bez para nema igre“. Ostaje da se vidi da li će se slična situacija dogoditi u subotu ili će ovaj štrajk dobiti novu dimenziju i turbulentnu sezonu uvesti u još veću dramu pred baraž mečeve. Bilo kako bilo jasno je da Mogren, koji će treći put zaredom igrati baraž, proživljava najteže dane od formiranja.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika