Politika

DPS: Sjednica Glavnog odbora 5. juna

Sjednica Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS) biće održana 5. juna, a Predsjedništvo će prethodno razmotriti pristigle prijedloge za sastav najviših partijskih organa, saopšteno je iz te stranke.
DPS: Sjednica Glavnog odbora 5. juna
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo DPS danas je razmatralo rezultate sa protekle javne rasprave o ključnim partijskim dokumentima, Programu, Statutu i Izvještaju o radu, koji će biti predloženi na usvajanje GO, a potom i predstojećem sedmom Kongresu, zakazanom za 20. jun.

“Konstatovano je da su pristigle sugestije članova partije veoma korisne i da predstavljaju konstruktivan doprinos finalnoj fazi izrade partijskih dokumenata, koja treba da odgovore savremenim političkim kretanjima i daljem razvoju DPS-a”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je sumiralo i rezultate sprovedenih izbornih konferencija u svim crnogorskim gradovima, kao i izbore novih opštinskih odbora, i konstatovalo da je čitav proces obavljen uspješno.

Kako se navodi, izraženo je uvjerenje da će svi opštinski odbori opravdati ukazano povjerenje i nastaviti da rade na daljem snaženju DPS-a i sprovođenju politika partije.

“Zaključeno je da se pripreme za predstojeći Kongres odvijaju u skladu sa planiram rokovima, pa je zakazana sjednica GO za 5. jun, a u susret sjednici GO Predsjedništvo će razmotriti pristigle prijedloge za sastav najviših partijskih organa”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika