Tenis

Kraj za Danku Kovinić na Rolan Garosu!

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić završila je takmičenje na Rolan Garosu! U drugom kolu Frenč opena, danka je na centralnom ,,Filip Šatrije“ terenu poražena od domaće teniserke Kristine Mladenović 2:0, po setovima 6:3, 7:5. I pored poraza Danka je napravila veliki rezultat za Crnu Goru plasmanom u drugo kolo, i od nje ćemo u budućnosti sigurno očekivati još bolje rezultate. Mladenović je do pobjede i trećeg kola došla nakon 78 minuta igre.
Kraj za Danku Kovinić na Rolan Garosu!
Portal AnalitikaIzvor

KOVINIĆ – MLADENOVIĆ 0:2 (3:6, 5:7)

TOK MEČA:

II SET: Prva servira domaća teniserka... Kristina je imala 40:15, ali je Danka stigla do izjednačenja a onda i do brejk lopte. Koristi je i vodi sa 1:0. Odlična igra Danke na servisu, koja lako stiže do 2:0. Mladenovićka bez izgubljenog poena smanjuje na 2:1. Uzvraća i naša teniserka, jako bitan gem, i poslije velike borbe, kada je bilo i 40:40, Danka dolazi do 3:1. Ipak, ubjedljiv gem Francuskinje koja smanjuje na 3:2. Danka je griješila  u šestom gemu, Kristina je vodial 0:30 pa i 15:40. Koristi prvu brejk loptu i Francuskinja dolazi do 3:3. Ne ide Danki, Mladenović lako i brzo dolazi do vođstva od 4:3. Na servis naše teniserke, Mladenović dolazi do tri brejk lopte. Koristi prvu, dolazi do 5:3 i sada servira za meč. Danka dolazi do 15:40, i ima dvije brejk lopte. Brejk Kovinićeve, smanjuje na 4:5 i sada servira za izjednačenje! Odlično je krenula Danka, povela 30:0, a onda lagano prviela gem kraju za 5:5! Asom otvara svoj servis Mladenovićka, ali je poravnala Danka. Ipak, Francuskinja uzima naredna tri poena i vodi sa 6:5. Danka servira, i pravi nevjerovatnu grešku koja dovodi Kristinu do vođstva od 0:30, a onda i do tri brejk lopte. Koristi prvu, pobjeda za domaću teniserku Kristinu Mladenović.

STATISTIKA MEČA:

statistikadankakristina2

I SET: Prva servira Kovinić... Na Dankin servis, Kristina je došla do 15:30, a onda i do dvije brejk lopte. Koristi prvu, za vođstvo od 1:0. Francuskinja lako bez izgubljenog poena osvaja svoj servis za 2:0. Na servis Kovinićeve, Kristina je uzela prva dva poena, izjednačila je Danka, ali je njena rivalka došla do brejk lopte. Spašava brejk loptu, ali Kristina dolazi do nove. I tu je spasila naša teniserka, a nakon tri spašene brejk lopte, Danka uzima svoj servis i smanjuje na 2:1. Mladenović brzo stiže do 3:1. No, Danka odlično servira i samo sa jednim izgubljenim poenom smanjuje na 3:2. Uzela je prvi poen u šestom gemu Danka, bilo je 40:40, ali nije uspjela da napravi brejk, 4:2 za Mladenović. Na Dankin servis dosta borbe, 30:30, ali ga uzima Crnogorka i smanjuje na 4:3. Nije imala problema na svoj servis Mladenović i stiže do vođstva od 5:3. Loše je otvorila svoj servis Kovinićeva, Kristina je povela 0:40, i iskoristila već prvu brejk loptu da osvoji set 6:3.

STATISTIKA PRVOG SETA:

statistikadankakristina1
Portal Analitika