Tenis

RG: Nadal razbio Almagra za 3. kolo

Iako se smatralo da će imati težak posao, Rafael Nadal je bez ikakvih problema slavio u drugom kolu Rolan Garosa protiv zemljaka Nikolasa Almagra sa 6:4, 6:3, 6:1.
RG: Nadal razbio Almagra za 3. kolo
Portal AnalitikaIzvor

Na papiru, Nadal je imao veoma teškog protivnika koji je dugo bio povrijeđen, ali je prepoznat kao jedan od boljih šljakaša, tako da je Almagro bio označen kao mina u ranoj fazi takmičenja. Ipak, Rafa je bez većih problema sa 138 minuta slavio i otišao dalje.

Imao je Almagro svojih prilika, ali su bile veoma rijetke, tako da je Nadal imao više vremena da se posveti napadima na protivnikov servis, te je u u trećem gemu susreta napravio brejk i sačuvao ga do kraja seta.

U drugoj dionici je čekalo mnogo više znojenja Nadala koji je odbranio pet brejk lopti, ali ne i šestu, mada je tad već bilo kasno za Almagra koji je tri puta izgubio svoj servis, pa se šampion Rolan Garosa približio na samo korak od trećeg kola turnira.

U trećem setu je bila prevelika razlika, jer je Almagro digao ruke od posla, što se ogledalo kroz činjenicu da je sve manje pravio otpora, pa je osvojio samo jedan gem za kraj i ispratio kralja šljake u narednu rundu takmičenja đe će igrati protiv pobjednika susreta Jurgena Melcera i Andreja Kuznjecova.

Portal Analitika