Politika

Merdin Markišić povukao kandidaturu za predsjednika SDP-a

Član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Merdin Markišić povukao je kandidaturu za predsjednika partije, saznaje Portal Analitika.
Merdin Markišić povukao kandidaturu za predsjednika SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Tako će se za mejsto predsjednika SDP-a na predstojećem kongresu boriti sadašnji lider Ranko Krivokapić i potpredsjednik partije Ivan Brajović.

- Kao predsjednički kandidat na predstojećem kongresu SDP-a, zbog sveukupne situacije u partiji i polarizaciji odnosa između dva tabora, ne želim da učestvujem u tome. Samim tim se povlačim iz izborne trke - navodi se u odluci Markišića dostavljenoj Glavnom odboru SDP-a.

On je kazao da se povlači u cilju jedinstva i opstanka partije sa "nadom da će se više povesti računa u narednom peridu na članstvo kao i na građane Crne Gore".

- Svojim pristalicama, delegatima i članovima Glavnog odbora ću sugerisati koga da glasaju od dvojice preotalih kandidata - rekao je on.

Markišić je zahvalio svom timu, članstvu, delegatima i članivima GO koji su ga podržali.

Markišić je svoju odluku objelodanio na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a. Na današnjoj sjednici GO takođe su verifikovani delegati i kandidati za članove GO.

Portal Analitika