Crna hronika

Zbog baklje na meču Rusija-Crna Gora: Vukićeviću mjesec zatvora i da plati 700 eura

Nemanja Vukićević (26) osuđen je juče na 30 dana zatvora i 700 eura novčane kazne jer je 27. marta na utakmici Crna Gora - Rusija, dok se nalazio na tribinama, zapalio i bacio baklju između terena i tribina.
Zbog baklje na meču Rusija-Crna Gora: Vukićeviću mjesec zatvora i da plati 700 eura
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je donio sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović. Sudija je obrazlažući ovakvu odluku kazao da je nesumnjivo dokazano da je Vukićević počinio krivično djelo za koje se teretio. - Samo bacanje i mahanje bakljom je prekršaj, a kada se unese na teren već onda predstavlja krivično djelo. Što se tiče kazne koja je ispod zakonskog minimuna, bilo je neophodno ublažiti jer se optuženi pokajao i priznao krivično djelo - obrazložio je Vujanović. Kako je kazao, ovo su počeci borbe sa ovakvim postupanjima, dodajući da Vukićević ne treba da snosi svu odgovornost, ali ni težu kaznu od ove koja mu je dosuđena.

- Znate kakve je ovo probleme stvorilo, ali nažalost to se ponavlja. U Engleskoj su kazne za ovakva djela od pet do deset godina - istakao je Vujanović. Na prethodnom pretresu Vukićević je priznao krivično djelo i rekao da se kaje, te i da mu nije bila namjera da nekog pogodi. Vukićević se tereti da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. Podsjetimo, Luka Lazarević osuđen je na tri i po mjeseca zatvora jer je bakljom pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva. (Pobjeda)

Portal Analitika