Društvo

Tivćanin Andrej Karadžić u pobjedničkoj ekipi Hackathona 0x02

Na takmičenju "Hackathon 0x02", koji je održan na beogradskom Računarskom fakultetu, prvo i drugo mesto osvojili su timovi studenata sa RAF-a među kojima je i talentovani Tivćanin, Andrej Karadžić.
Tivćanin Andrej Karadžić u pobjedničkoj ekipi Hackathona 0x02
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji je bio tim RAFnut (Nikola Klipa, Andrej Karadžić, Nikola Mastilović i Filip Danić), dok je drugo mesto osvojila ekipa "Earth, wind and version control" u sastavu: Dušan Zdravković, Bogdan Habić, Miljan Tekić i Andrej Benčić (student ETF-a). Treće mesto pripalo je srednjoškolskom timu "Merry Graverobbers"{/xa{, koji su činili učenici ETŠ "Zemun" (Vukašin Vučenović, Marko Jeremić i Nikola Filipović).

Pored podrške Računarskog fakulteta, takmičenje su podržali i Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies, koji su sponzori takmičenja, kao i kompanija Koding.

"Naša aplikacija omogućava jednostavnu analizu javnog mnjenja za određeni pojam (proizvod, događaj, osobu itd.) u određenoj geografskoj oblasti koju korisnik zadaje. Podatke uzimamo preko Twitter API-a, anliziramo pojedinačne tweet-ove i delimo ih na negativne, pozitive i neutralne. Ova informacija se prikazuju na Google mapi tako da je lako identifikovati geografske oblasti u kojima preovladava pozitivno, odnosno negativno, mišljenje o zadatom pojmu. Korisnik naše aplikacije može lako da pretražuje i filtrira sve tweet-ove (koje čuvamo u bazi) i da na taj način analizira sva mišljena." - ističu iz pobjedničkog tima.

 

(Radio Tivat) 

Portal Analitika