Društvo

Sjutra otvaranje izložbe "IN.ART" - inkluzija kroz umjetnost i vještine

Izložba stripova i slika čiji su autori djeca uzrasta od sedam do petnaest godina iz Dječjeg doma "Mladost" Bijela i njihovi vršnjaci iz osnovnih škola u opštini Herceg Novi biće otvorena sjutra veče u Dvorani "Park" u 19 časova.
Sjutra otvaranje izložbe "IN.ART" - inkluzija kroz umjetnost i vještine
Portal AnalitikaIzvor

Izložba je dio projekta "IN.ART- inkluzija kroz umjetnost i vještine" čiji je cilj razvoj motivacije u učenju kroz rad sa nadarenom djecom iz lokalne zajednice. Tokom dva mjeseca učesnici projekta pohađali su radionice stripa i slikanja po uzoru na velike umjetnike.

"Projekat je realizovan u galeriji "Josip Bepo Benković" s ciljem da se djeca direktno uključe u izložbene prostore i da kroz vrijeme provedeno tamo razviju dalje interesovanje za umjetnički život grada. Organizovanjem izložbe želimo da ih nagradimo za višemjesečni trud i direktno uključimo u kulturne aktivnosti zajednice", izjavila je predsjednica NVO "Sapio" Mirjana Zidar.

Izložbu organizuje NVO Sapio uz podršku svojih partnera kafane i picerije "Atelier", JU Dječji dom “Mladost” Bijela, JU galerijom Josip Bepo Benković“ i JUK Herceg Fest. Radovi djece biće izloženi od 29.05. do 05.06.2015. u Dvorani "Park" u Herceg Novom.

NVO Sapio osnovana je kao nevladina organizacija radi stvaranja kvalitetnijih uslova za dodatno obrazovanje i kulturne aktivnosti mladih u onim zajednicama gdje su te mogućnosti dostupne uglavnom u školama i vrtićima. Naš cilj je stimulisanje kreativnog razmišljanja i jačanja radoznalosti kod djece i omladine kroz njihovo učešće u različitim programima i radionicama koji podstiču svestrani razvoj ličnosti.

Portal Analitika