Društvo

ČAĐENOVIĆ: Služba zaštite spremna za sezonu požara

U Službi zaštite glavnog grada u toku su posljednje pripreme za predstojeću požarnu sezonu. Provjeravamo opremu i sredstva, obilazimo kritične lokacije i evidentiramo stanje - kaže za Pobjedu komandir Službe zaštite Andrija Čađenović, koji je na ovoj dužnosti od sredine maja.
ČAĐENOVIĆ: Služba zaštite spremna za sezonu požara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On kaže da je opremljenost Službe zaštite glavnog grada na zavidnom nivou.

- Služba zaštite raspolaže sa 25 namjenskih vozila. Svakako da će biti još nabavki savremene opreme i sredstava za potrebe Službe, kako bismo time dodatno podigli nivo efikasnosti spasilaca u različitim akcijama. Glavni grad je svakim danom sve veći i razvijeniji, samim tim povećavaju se i izazovi u oblasti zaštite i spašavanja, a Služba će preduzimati sve neophodne mjere u cilju efikasne zaštite građana glavnog grada i njihove imovine. U toku su posljednje pripreme za predstojeću požarnu sezonu. U skladu sa tim, provjeravamo opremu i sredstva, obilazimo kritične lokacije i evidentiramo zatečeno stanje, preduzimamo mjere, utvrđujemo lokacije za postavljanje isturenih punktova i slično. Mogu potvrditi da će Služba zaštite spremno ući u predstojeću sezonu požara i sa uspjehom izvršavati svoju primarnu funkciju - navodi Čađenović za Pobjedu.

On dodaje da stambene zgrade u Podgorici nijesu na zavidnom nivou po pitanju opremljenosti i pristupačnosti u slučaju nastanka požara.

- Uništeni hidranti i nepostojanje i neispravna oprema za slučaj nastanka požara, uglavnom su problemi sa kojima se susrijeću pripadnici Službe zaštite u mnogim stambenim objektima. Takođe, neadekvatno organizovano parkiranje vozila u okolini zgrade umnogome otežava gašenje požara. Građani većine stambenih objekata u gradu kao da nijesu svjesni činjenice da ispravan odnos prema opremi za gašenje i sveukupnoj zaštiti od požara u njihovom objektu, umnogome olakšava gašenje, a samim tim i znatno smanjuje rizik od stradanja ljudi i nastanka ogromnih materijalnih oštećenja. Nastojaćemo da ovakvo stanje popravimo i, kroz saradnju sa medijima i na druge načine, upoznamo građane sa pravilnim sprovođenjem mjera sprečavanja požara - zaključio je Čađenović

foto: dan.co.me

Portal Analitika