Fudbal

Fantastično finale Lige Evrope - Sevilja odbranila trofej!

Fudbaleri Sevilje osvojili su novi pehar Lige Evrope! Andalužani su odbranili trofej pobjedom nad ukrajinskim Dnjeprom od 3:2 u sjajnom finalu odigranom u Varšavi!Španski predstavnik će zahvaljujući ovom uspjehu naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Ovo je za Sevilju četvrti trofej u drugom po jačini klupskom evropskom takmičenju, čime je postala najuspješniji klub u ovom nadmetanju.
Fantastično finale Lige Evrope - Sevilja odbranila trofej!
Portal AnalitikaIzvor
seviljadnjipro2

DNJEPAR - SEVILJA 2:3 (2:2)

Kalinić 7, Rotan 44 – Krišovjak 28, Baka 31, 73 

Dnjepar (4-2-3-1): Bojko – Fedetski, Daglas, Čeberjačko, Leo Matos – Kankava (Šakov 85'), Fedorčuk (Bezus 68') – Mateus, Rotan, Konopljanka – Kalinić (Seleznjov 78');

Sevilja (4-2-3-1): Riko – Vidal, Karišo, Kolodiejčak, Tremulinas – Mbija, Krihovijak – Rejes (Koke 58'), Banega (Ibora 87'), Vitolo – Baka (Gameiro 82').

Podsjećamo, španski tim odigrao je u Varšavi četvrto finale Lige Evrope i četvrti put trijumfao. Bio je pobjednik i 2006, 2007. i 2014. godine. Sevilja je prvu fazu takmičenja završila kao drugoplasirana u G grupi, a u eliminacionoj rundi bila je bolja od Borusije iz Menhengladbaha, Viljareala, Zenita i Fiorentine. Sa druge strane, Dnjepar je plasmanom u finale ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Kao drugoplasirani u F grupi izborio je plasman među 32 najbolja, a na putu do finala eliminisao je Olimpijakos, Ajaks, Briž i Napoli.

seviljadnjepar5

Prvi do gola u Varšavi stigao je Dnjepar i to u 7. minutu. Mateus je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu u peterac, đe je sam ostao najbolji strijelac tima Nikola Kalinić, koji je glavom savladao Rika. Međutim, veliki pritisak donio je rezultat Andalužanima u 28. minutu. Poslije akcije na lijevoj strani nakon kornera, uslijedio je centaršut u kazneni prostor, lopta se dobila do Poljaka Gžegoža Krišovjaka koji uz mnogo sreće uspio da zatrese mrežu.

seviljadnjipro3

Samo tri minuta kasnije preokret Sevilje. Fantastičan pas iskusnog Hosea Antonija Rejesa u prazan prostor za Karlosa Baku. Kolumbijac je izbjegao ofsajd zamku, zaobišao Bojka i donio vođstvo Andalužanima. No, u finišu poluvremena Dnjipro je izjednačio, a sjajan gol iz slobodnog udarca postigao je Ruslatan Rotana.

Konačan rezultat postavio je Baka u 73. minutu. Poslije ispucavanja lopte ispred kaznenog prostora Dnjipra, ukrajinski defanzivci su traljavo reagovali, lopta se odbila do Vitola, koji pronalazi usamljenog Baku, a Kolumbijac utrčava u kazneni i lako postiže drugi gol, sedmi u takmičenju za trofej Sevilje i plasman u Ligu šampiona!

seviljadnjepar4seviljadnjipro1
Portal Analitika