Politika

Cdu osnovao Odbor Glavnog grada

Crnogorska demokratska unija Cdu je osnovala odbor u Podgorici.
Cdu osnovao Odbor Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Za predsjednicu Odbora Glavnog grada Cdu izabrana je Olivera Todorović, diplomirana profesorica filozofije. Žarko Radišević, specijalista turističkog i hotelijerskog menadžmenta, je izabran za sekretara Odbora.

„Odbor Cdu u Glavnom gradu je potvrdio orijentaciju Cdu da umjesto opšte i beskonačne kritike nastupi sa konkretnim prijedlozima za poboljšanje kvaliteta života građana Podgorice.

Prioritet Crnogorske demokratske unije će u predstojećem periodu biti edukacija crnogorske omladine kroz inovativne forme obrazovanja o osnovnim principima liberalne demokratije, kao i kroz moderan način propagiranja ideja iz Manifesta crnogorskih demokrata - tolerancija, solidarnost i poštovanje i zaštita ljudskih prava", navodi se u saopštenju.

Cdu će svoje aktivnosti u Podgorici sprovoditi prvenstveno kroz Forum mladih Cdu i Forum žena Cdu, koji su u procesu osnivanja, kao i preko novoosnovanog Centra za liberalne studije (CeLS).

"Cdu je trajno opredijeljen da kroz konstruktivan pristup sugeriše i predlaže nove ideje, programe i projekte i, na taj način, pokaže svoj kapacitet i spremnost da djeluje kao jedna moderna opoziciona stranka", stoji u saopštenju.

U tom smislu, Cdu je već predložio Gradskoj upravi da se Podgorica uključi u mrežu “Evropskih zdravih gradova”, što je program koji funkcioniše u okviru Svjetske zdravstvene organizacije, tako da će predstavnik Gradske uprave učestvovati na konferenciji Evropskih zdravih gradova, koja se ove godine održava u finskom gradu Kuopiju, od 24. do 26. juna.

Portal Analitika