Region

Beogradski taksisti odali počast ubijenom kolegi

Vožnjom ulicama Beograda, taksisti su odali poštu nedavno ubijenom suvlasniku "Pink taksija" Teodoru Gaćeši.
Beogradski taksisti odali počast ubijenom kolegi
Portal AnalitikaIzvor

Poslije okupljanja kod Hale "Pionir" veliki broj taksista organizovao je vožnju ulicama Despota Stefana, Terazijama, Kralja Petra, Bulevarom oslobođenja, Ustaničkom, preko Plavog mosta... do centralnog groblja.

Predsjednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić rekao je da je komemorativni skup organizovan kako bi se odala pošta ubijenom kolegi.

"To je bio čovjek koji je zaista bio predvodnik svega onog što je donosilo dobro taksistima i što je radio ne misleći samo na svoju firmu nego za sve pojedince", rekao je Bijelić.

Naveo je i da se Gaćeša maksimalno zalagao da sve zakonske regulative uspiju da se donesu kako bi taksisti imali bolji ambijent za svoje privrjeđivanje.

Bijelić je rekao i da je njegovim odlaskom nastala velika praznina koju će taksisti pokušati da popunjavaju "koliko god mogu, ali da će to biti zaista jako teško".

Prema njegovim riječima, njegovom smrću nanijet je veliki udarac i porodici kojoj je bio maksimalno posvećen, ali i onima koji ostaju poslije njega da obavljaju tu djelatnost.

Gaćeša je ubijen je 22. maja u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, a sahranjen je danas.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika