Muzika

Turneja grupe „The Prodigy“ možda i posljednja?

Prateći uspjeh posljednjeg albuma „The Day is My Enemy“, najznajčaniji elektronski sastav svih vremena - The Prodigy, najavili su još jednu turneju i to za Veliku Britaniju i Irsku, sa legendarnim hip hop sastavom Public Enemy kao podrškom.
Turneja grupe „The Prodigy“ možda i posljednja?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Turneja će trajati od 24. novembra do 4. decembra, a potvrđeni su nastupi u Njukaslu, Mančesteru, Šefildu, Dablinu, Belfastu, Birmingemu i Londonu.

Sa „The Day is My Enemy“, koji je njihovo šesto studijsko izdanje, oborili su sve rekorde i šesti put uzastopno se našli na prvom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim Bitlsa nije pošlo za rukom.

Da stvari budu još zanimljivije, bend je najavio da će se novi album naći i na vinyl izdanjima, čak i kasetama i kompakt diskovima, na opšte oduševljenje fanova.

Iako konstantno nižu uspjehe tokom 25. godišnje karijere, ovo je možda kraj za The Prodigy.

U intervjuu za  NME magazin, vokalista Keith Flint izjavio je da svakom bendu u određenom trenutku dođe kraj i da je taj trenutak blizu.

 „Sve će se završiti prije nego želimo zbog realnosti naših godina“, istakao je četrdesetšestogodišnji Flint, navodeći da će publika odlučiti kada je vrijeme da odu sa scene, kao i da nastupi ne mogu da traju vječno.

Iako je bend negirao da postoje bilo kakvi precizni datumi za okončavanje karijere, ovo je prvi put da javno govore o tome.

Njihov koncert u Crnoj Gori, zakazan za 15. jun u okviru Sea Dance festivala, možda je posljednja prilika uživo slušati momke iz Eseksa, koji od 90-ih godina pomjeraju granice rejv kulture i muzičkog izraza. Premijerni nastup na Jazu ujedno je i svjetska ekskluziva za Crnu Goru, jer će The Prodigy u okviru turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svjetskim festivalima.

Portal Analitika