Fudbal

FIFA pozdravlja hapšenje svojih zvaničnika

Svjetska fudbalska federacija pozdravila je hapšenja svojih zvaničnika, ali naglašava da ono nije bilo u vezi poslova koje obavljaju za tu organizaciju.
FIFA pozdravlja hapšenje svojih zvaničnika
Portal AnalitikaIzvor

Ukupno 14 osoba uhapšeno je prethodne noći u Cirihu u sklopu istrage tužilaštva Sjedinjenih Država, a tiče se kriminalnih aktivnosti od 1991. godine.

“FIFA pozdravlja sve akcije koje mogu da pomognu iskorjenjivanju nečasnih radnji iz fudbala. Shvatamo da su današnja hapšenja švajcarskih vlasti povezana sa drugim stvarima. Prvenstveno, hapšenje šest individualaca ovog jutra u Cirihu se tiče istrage koju je povelo tužilaštvo Sjedinjenih Država. Švajcarske vlasti su po tom nalogu uhapsili individualce zbog aktivnosti vezanih za poslove CONCACAF i CONMEBOL”, ističe se u saopštenju FIFA. 

Vladajuće tijelo svjetskog fudbala kaže da je švajcarsko tužilaštvo iskoristilo Kongres FIFA da obavi saslušanja povodom istrage oko korupcije vezane za određivanje domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. 

“Švajcarsko tužilaštvo je objavilo da je pokrenulo krivični postupak protiv nepoznatih osoba vezanih za glasanje za domaćina Mundijala 2018. i 2022. godine. FIFA u potpunosti sarađuje sa istražiteljima i podržava skupljanje dokaza vezanih za slućaj. Kao što su objavile švajcarske vlasti, prikupljanje dokaza je izvršeno dobrovoljno”, dodaje se u saopštenju i ističe da uočljivo da se istraga vrši za dobro fudbala.

Portal Analitika