Abiznis

"Qatari Diar": U toku pripremni radovi na Plavim Horizontima

Ministar finansija dr Radoje Žugić primio je danas izvršnog direktor "Qatari Diar" kompanije Grega Bankhursta, kako bi razgovarali o dinamici realizacije projekta izgradnje luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori, na lokaciji Plavi horizonti.
"Qatari Diar": U toku pripremni radovi na Plavim Horizontima
Portal AnalitikaIzvor

"Bankhurst je upoznao ministra da će, nakon izgradnje telekomunikacione mreže na projektnoj lokaciji, uslijediti pripremni radovi šireg obima koji uključuju saobraćajnu infrastrukturu i komunalno opremanje terena, kako bi se stvorile pretpostavke da se, na jesen tekuće godine, počne sa izgradnjom informatičkog centra, a do kraja godine i luksuznog hotela. Ističući značaj realizacije pomenutog projekta koji će imati multiplikativne efekte na crnogorsku ekonomiju, prvenstveno u pogledu povećanja zaposlenosti i privlačenja novih investitora, Žugić je još jednom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Qatari Diarom, sa kojima Vlada Crne Gore dijeli zajednički javni interes, a koji se ogleda u stvaranju većeg nivoa vrijednosti i ekonomskog rasta", ističe se u saopštenju Ministarstva finansija.

Imajući u vidu da je otvaranje pomenutog turističkog kompleksa predviđeno za 2018. godinu, sagovornici su se, takođe, usaglasili da je uloga sudova, u smislu ažurnosti i efikasnog sprovođenja zakonskih procedura, što je i bio slučaj u dosadašnjem postupanju, od krucijalne važnosti.

"Bankhurst se još jednom zahvalio timu Ministra finansija na prepoznavanju važnosti ovog kapitalnog projekta, i najavio da će se, u bliskoj budućnosti, objelodaniti naziv hotelskog operatera koji će upravljati ovim kompleksom", zaključuje se u saopštenju.  

Portal Analitika