Društvo

Privredni sud razmatra uvođenje stečaja u TV Vijesti

Podgorički Privredni sud će uskoro razmotriti zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u TV Vijesti, koji je inicirala Poreska uprava, potvrđeno je Portalu Analitika iz pouzdanih izvora.
Privredni sud razmatra uvođenje stečaja u TV Vijesti
Portal AnalitikaIzvor

Iz Poreske uprave je ranije najavljeno da će insistirati na naplati kompletnog fiskalnog duga svih poreskih obveznika i da će biti uvedena nulta stopa tolerancije.

Pobjeda je jutros objavila da je Poreska uprava podnijela zahtjev Privrednom sudu u za pokretanje stečajnog postupka u Televiziju "Vijesti", zbog neplaćenog poreskog duga.

List podsjeća da je početkom aprila Poreska uprava blokirala račun TV Vijesti zbog četiri neizmirene rate tadašnjeg ukupnog duga od 356.599 eura. Ministarstvo finansija odobrilo je prvobitno plaćanje ovog iznosa u 12 mjesečnih rata.

- Ministarstvo finansija je, u skladu s Uredbom o uslovima za odlaganje napalte poreskih i neporeskih potraživanja, odobrila plaćanje poreskog duga TV Vijesti u iznosu od 356,599 eura na 12 mjesečnih rata. Ovaj poreski obveznik nije na vrijeme platio prvu ratu, zbog čega je Poreska uprava blokadom računa naplatila taj iznos DOO Vijesti TV takođe nije na vrijeme izmirilo ni drugu ratu od 29.716 eura, pa je i ona prinudno naplaćena. Treća rata obaveze je dospjela 28. februara kjoi poreski obveznik nije izmirio, pa je izvršena blokada njegovog računa za navedeni iznos. Četvrta rata dospjela je na naplatu 31. marta i nije izmirena - kazali su Pobjedi prošlog mjeseca iz Ministarstva finansija.

Poreska uprava je, kako ističu, zbog toga cjelokupan iznos duga smatrala dospjelim i preduzela mjere u skladu sa zakonom.

Televizija Vijesti počela je sa radom u maju 2008. godine.

Portal Analitika