Košarka

NBA: Lebron odveo Klivlend u veliko finale!

Klivlend Kavalirsi osvojili su titulu Istočne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige, prvi put poslije osam godina. Kavsi su u Ohaju zabilježili i četvrtu uzastopnu pobjedu protiv Atlanta Hoksa i maksimalnim rezultatom u seriji stigli do finala – 118:88.
NBA: Lebron odveo Klivlend u veliko finale!
Portal AnalitikaIzvor

Ponovo je u domaćem sastavu bio najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms – 23 poena, devet skokova i sedam asistencija – koji će imati novu priliku da ekipi iz svog rodnog grada donese prvu titulu u istoriji franšize.

Koliko samo njegovo prisustvo u ekipi znači vidjelo se kroz rečenicu koju mu je uputio trener Dejvid Blat.

"Želim da ti kažem čovječe, mnogo znači i ovom timu i ovom gradu to što si se vratio. Zaslužuješ sve ovo!", rekao mu je Blat po završetku meča.

Pored Džejmsa, fantastičan posao odradil isu prije svega Kajri Irving (16p, 5 as) kao i Džej Ar Smit (18p 3as) koji su bili svuda po terenu. Takođe, Mozgov je svojom visinom otvarao dodatne mogućnosti u napadu pa je viđeno nekoliko lijepih zakucavanja. Kod gostiju istakao se Tig sa 17 poena.

Ekipa Dejvida Blata će u velikom finalu igrati sa boljim iz serije između Golden Stejt Voriorsa i Hjuston Rokitsa, đe Voriorsi imaju prednost od 3:1 u trijumfima, a naredni meč igraće se na njihovom parketu naredne noći (03.00). Veliko finale najkvalitetnije lige svijeta startuje u noći između četvrtog i petog juna. 

Portal Analitika