Tenis

RG: Kovinićeva donijela Crnoj Gori prvu pobjedu na Gren slem turnirima!

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić donijela je Crnoj Gori prvu pobjedu na Gren slem turnirima! Danka je u prvom kolu Rolan Garosa savladala Čehinju Klaru Kukalovu 2:0, po setovima 6:3, 7:6! Kovinić (87. na WTA listi) je Kukalovu, 78. teniserku svijeta, savladala drugi put u mjesec dana, pošto je bila bolja i u prvom kolu ITF turnira u slovačkoj Trnavi (6:1, 6:4). Do pobjede i navećeg uspjeha na Gren slem turnirima u karijeri došla je nakon 92 minuta igre. Danka će u drugom kolu igrati protiv domaće teniserke Kristine Mladenović koja je priredila veliko iznenađenje eliminisavši šestu nositeljku Eženi Bušar sa 6:4, 6:4.
RG: Kovinićeva donijela Crnoj Gori prvu pobjedu na Gren slem turnirima!
Portal AnalitikaIzvor

U prvom setu Danka je u šestom gemu napravila brejk i povela 4:2, to je potvrdila već na svom prvom servisu, i rutinski privela kraju za 6:3. U drugom, Čehinja je ima vođstvo od 4:1, ali je Danka uspjela da izjednači pa je set otišao u taj-brejk. Vodila je Kukalova 2:0, 3:1, ali je onda uslijedila sjajna igra naše najbolje teniserke koja stiže do 7:4 i trijumfa od 2:0. Meč drugog kola protiv Kristine Mladenović na programu je u četvrtak.

LIVE: II SET

KOVINIĆ – KUKALOVA 2:0 (6:3, 7:6)

TOK MEČA:

II SET: Kukalova servira na startu drugog seta... Danka je povela 0:30, imala i brejk loptu 30:40 koju nije uspjela da iskoristi.Ponovo je imala Danka prednost, ali je opet ne koristi. Ni iz trećeg pokušaja Danka ne koristi brejk loptu, što koristi Kukalova da povede sa 1:0. Uz malo muke Danka dolazi do izjednačenja 1:1. Kukalova bez izgubljenog poena dolazi do 2:1. Na servis Danke bilo je 30:30, a onda je Čehinja došla do brejk lopte. Koristi je i vodi 3:1.Na servis Kukalove, Danka dolazi do brejk lopte, ali je ne koristi. Ipak, Kukalova stiže do 4:1. Danka uz malo problema je uspjela da smanji na 4:2 i ostane u igri. Na servis Čehinje Danka je stigla do dvije brejk lopte! Koristi prvu i vraća brejk, smanjuje na 4:3. Bez greške Danka je odigrala svoj servis, i stigla do izjednačenja na 4:4!Kukalova je prekinula seriju Kovinićeve, i povela 5:4. No, istom mjerom uzvratila je naša teniserka vrlo brzo poravnala na 5:5, bez izgubljenog poena! Na servis Kukalove, Danka je povela 15:30, imala je i brejk loptu 30:40, ali je ne koristi. Kukalova ipak stiže do 6:5. Sa jednim izgubljenim poenom, Danka stiže do 6:6, igraće se taj-brejk! Kukalova vodi 1:0, uzima i mini brejk za 2:0, ali Danka koristi svoj drugi servis da smanji na 2:1. Čehinja stiže do 3:1, ali Danka vraća mini brejk da smanji na 3:2. Danka je bila sigurna na svom prvom servisu, 3:3. Koristi Danka i drugi servis za vođstvo od 4:3! Kukalova izjednačuje na 4:4, ali Danka pravi novi mini brejk za vođstvo od 5:4! Kovinićeva koristi prvi servis za 6:4, a onda i sljedeći za veliku pobjedu!!! Drugi set je trajao tačno sat vremena.

STATISTIKA CIJELOG MEČA:

statkukkovkraj

I SET: Prva servira Danka... Prvi poen uzela je Čehinja, Danka je izjednačila na 30:30, ali Kukalova stiže do brejk lopte. Danka je izjednačila, a onda i vezala dva poena za vođstvo od 1:0. Kukalova bez izgubljenog poena dolazi do 1:1. Naša teniserka je dobro krenula u trećem gemu 30:0, i odlično ga završila za 2:1. Čehinja je uzvratila istom mjerom i brzo poravnala na 2:2. U petom gemu Danka je povela 30:15, Kukalova je preokrenula i stigla do brejk lopte. Danka je izjednačila, ali je Čehinja opet imala brejk loptu, koju je Kovinićeva ponovo spasila i onda vezala dva poena za vođstvo od 3:2. Na servis Čehinje, Danka je povela 15:30, a onda i 30:40, i to je iskoristila da povede sa 4:2! Naša teniserka je munjevito uzela svoj servis, vodi sa velikih 5:2. Kukalova je je imala 40:0 na svoj servis, ali je Danka izjednačila. No, Čehinja je ipak smanjila na 5:3, Danka servira za set. Fenomenalna Kovinićeva je odigral bez greške i stigla do 6:3! Set je trajao 32 minuta.

STATISTIKA PRVOG SETA:

statkukkov1set
Portal Analitika