Crna hronika

UP: Zaplijenjeno oružje i marihuana, troje uhapšeno

Cetinjska policija je 20. maja, na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Zagrablje, zaustavila vozilo marke „BMW X6“ i uhapsila A.R. (39) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.
UP: Zaplijenjeno oružje i marihuana, troje uhapšeno
Portal AnalitikaIzvor

„Prilikom pregleda vozila kojim je upravljao A.R, u ladici ispred suvozačevog sjedišta pronađen je i zaplijenjen revolver marke Crvena zastava M83/91 cal. 357 Magnum kao i šest komada municije. Osumnjičeni nije imao dozvolu za pištolj“, kazali su iz Uprave policije.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je kvalifikovao krivično djelo, naložio da se A.R. uhapsi. Automobil koji je u vlasništvu A.R. je privremeno oduzet zbog kriminalističke obrade.

Dva dana kasnije takođe, na magistralnom putu Cetinje-Podgorica policija je zaustavila vozilo marke „VW Pasat“, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljalo jedno lice iz Budve, a sa kojim su se kao saputnici u vozilu nalazili D.L. (31) iz Budve i jedno lice iz Mojkovca.

„Naime, policijski službenici su pregledom vozila i lica kod D.L. pronašli pvc kesu u kojoj se nalazilo 110 grama marihuan“, dodali su iz policije.

O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je kvalifikovao djelo kao neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i naložio da se protiv D.L. podnese krivična prijava u redovnoj proceduri.

„Službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su, 23. maja, pretresom porodične kuće H.B. (43) u mjestu Martinoviće pronašli i oduzeli poluautomatsku pušku (PAP) cal. 7,62 i karabin M-48 kao i 15 komada municije u ilegalnom posjedu“, istakli su iz policije.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Plavu koji je naložio da se protiv H.B. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje i municija, kao i droga, poslati su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika