Politika

PzP: Radović da traži skraćenje mandata hercegnovske Skupštine

Pokret za promjene (PzP) pozvao je predsjednika liste Izbor Herceg Novi, Duška Radovića, da zatraži skraćenje mandata Skupštine tog grada i zakazivanje vanrednih lokalnih izbora.
PzP: Radović da traži skraćenje mandata hercegnovske Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Radović je podnio ostavku na funkciju direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada. Izbor sa Demokratskom partijom socijalista čini vlast u Herceg Novom.

„Povodom saopštenja Radovića u kojem on otvoreno priznaje sve one ocjene lokalne vlasti koje je PzP stalno ponavljao (nestručnost, nepotizam, štetne odluke), pozivamo ga da dosljedno svom javnom stavu zatraži skraćenje mandata Skupštine Herceg Novi i zakazivanje vanrednih lokalnih izbora“, saopštio je predsjednik hercegnovskog Opštinskog odbora PzP-a, Milovan Baždar.

To je, kako je ocijenio, jedini legitiman način izlaska iz krize sadašnje vlasti i jedini način da se zaustave katastrofalne posljedice po lokalnu samoupravu.

„PzP će zatražiti od svih opozicionih odborničkih klubova da se odmah usaglase oko ovakvog pristupa i da se ne dozvoli bilo kakve neprincipijelne radnje koje bi spriječile održavanje novih vanrednih lokalnih izbora u Herceg Novom“, saopštio je Baždar.

Kako je naveo, od Radovića očekuju da sa svojim partijskim kolegama pomogne u prelaznom periodu kakvo-takvo funkcionisanje vlasti do novih izbora, polazeći od činjenice da se, dodao je, nalazimo pred početkom turističke sezone.

Portal Analitika