Zanimljivosti

Vladavina Blizanaca: Ljubavna romansa za Lava, nova energija za Škorpiju

Period Blizanaca traje od 22. maja do 21. juna 2015. godine. Pročitajte kom znaku donosi tajnu vezu, kom pravu avanturu a koji znak će s pravom tražiti unaprjeđenje...
Vladavina Blizanaca: Ljubavna romansa za Lava, nova energija za Škorpiju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovan

Posao: Kao da ste se probudili iz zimskog sna i pokušavate "novim očima" da sagledate sva događanja na poslovnoj sceni. Iako vrijeme nije idealno za akciju, gotovo cio period biće povoljan da pripremite teren za pokretanje već osmišljenih poslovnih projekata.

Početkom juna ponovo će biti aktuelni izvesni poslovni dogovori koje ste uspostavili prije nekoliko mjeseci. Poslije 30. maja, većina poslova biće uspješno završena, sve će doći na svoje mjesto i ponovo ćete uspjeti da kontrolišete situaciju. Najvažnije je da obratite pažnju na novac, odnosno da budete malo štedljiviji.

Ljubav: Tokom prethodnih mjeseci bili ste pod velikom tenzijom, ali u međuvremenu ste postali odlučniji i sposobni da riješite većinu ljubavnih dilema. Spremni ste na akciju i željni promjena. Ukoliko ste u vezi, dobro razmislite prije nego što donesete konačnu odluku. Imate utisak da na vašu psihičku i emocionalnu sigurnost najbolje djeluju unaprijed dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu, na kraju ćete učiniti ono što vam srce nalaže, a ne glava.

Nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom podstaklo vas je da krenete u ofanzivu. Ukoliko partner nešto ne preduzme, riješili ste da zauzmete drugačiji stav. Neki Ovnovi biće u dilemi da li da prihvate tajnu vezu ili ne, a sve u želji da se osvete partneru. Mladi ili slobodni predstavnici znaka promijeniće način zavođenja i trudiće se da maksimalno ispoštuju emotivne potrebe osobe sa kojom će pokušati da ostvare vezu.

Zdravlje: Osim povremene glavobolje i nervoze, nećete imati ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ipak, obratite više pažnje na hormonalne promjene.

Bik

Posao: Finansije su vam uvijek na prvom mjestu. Niste voljni da mijenjate navike kada je posao u pitanju. Očekujete realizaciju jednog važnog posla koji bi vam bitno uvećao prihode. Međutim, doći će do zastoja u poslu, pa će sve biti odloženo za mjesec, dva. I pored toga, ovaj projekat donijeće vam veliku popularnost ili pohvale kolega. Ipak, pazite kako se postavljate prema saradnicima, jer će u tom periodu biti naglašeno polje neprijatelja.

Poslije 28. maja, Venera, inače vaš vladar, zauzeće takvu poziciju koja će vam obezbijediti uspjeh u gotovo svim poslovnim poduhvatima. Tokom posljednjih mjeseci kao da ste se izgubili i većinu započetih poslova niste uspjeli da završite. Konačno je tome došao kraj i možete da se opustite.

Ljubav: I dalje ste pod uticajem lijepih emocija koje su vas preplavile prethodnog mjeseca. Ukoliko niste našli partnera, ne budite razočarani, jer niste od onih koji lako ulaze u vezu. Bikovi koji su uspjeli da poprave odnos sa voljenom osobom ne bi trebalo previše da se opuštaju jer će i dalje će biti na nekoj vrsti ispita.

Ukoliko ste zauzeti, vjerovatno ćete preispitivati svoja i partnerova osjećanja,čak nije isključeno da partneru priredite ljubomornu scenu. Slobodne Bikove u ovom periodu očekuju zanimljiva poznanstva i ljubavne avanture.U svakom slučaju, cio period biće idealan za dobar provod. Ukoliko imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji će pojačati ljubavnu harmoniju.

Zdravlje: Loše dijete, pretjerivanje sa hranom i pićem izaziva zdravstvene probleme. Ojačajte imunitet, čuvajte se prehlade, obratite veću pažnju na zube i krvni pritisak.

Blizanci

Posao: Najviše ste usmjereni na finansije, ali i nezadovoljni jer malo toga možete da promijenite. Jednostavno, niste navikli da funkcionišete bez novca, pa samim tim i neki vaši planovi su u zastoju. Dok se prihodi ne uvećaju, pazite na šta trošite novac i pokušajte da budete maksimalno štedljivi. Ukoliko razmišljate o promjeni posla, budite još malo strpljivi jer ovaj period nije povoljan za takav potez. Posebno je neizvjesna poslovna saradnja sa inostranstvom.

Nešto što ste morali da trpite tokom posljednjih mjeseci, konačno se privodi kraju i mada se nećete osloboditi tajnih neprijatelja, ipak ćete neke natjerati da promijene stav i da vas više poštuju. Zbog nekih problema iz prošlosti moraćete da potražite savjet pravnih lica i da javno branite svoj stav.

Ljubav: Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite voljenoj osobi. Partner će negodovati i pokušati da vas uvjeri u nešto drugo. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja uvijek pozitivno djeluju na vaše samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razriješiti, ali uz dodatno strpljenje i vrijeme. Izvjesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne da pronađete dobro rješenje.

Mlade i slobodne Blizance očekuju zanimljivi ljubavni kontakti koji će im biti zamjena za neke neostvarene želje. Ukoliko ste u vezi, mogući su konflikti sa partnerom, a nije isključen ni privremeni raskid. Do sredine juna trebalo bi nešto da preduzmete, jer nesuglasice oko nekih sitnica ili nedostatak partnerove pažnje mogu napraviti veliki jaz među vama.

Zdravlje: Pripazite na ishranu i redovno kontrolišite pritisak, šećer i masnoće u krvi.

Rak

Posao: Sa poslom niste zadovoljni, što dodatno pojačava stres i nervozu, a u takvim uslovima teško funkcionišete. Kontakt i sa inostranstvom i dalje su neizvesni, a poslovna situacija često postaje suprotna očekivanim dogovorima. Većinu poslovnih planova, nažalost, moraćete da odložite za bolje dane. Ne propustite nijednu priliku za saradnju sa inostranstvom, ma koliko vam izgledala neprivlačno, jer će se situacija vrlo brzo preokrenuti u vašu korist. Napokon ćete izaći iz napetog poslovnog perioda, uspjećete da ostvarite nekoliko izuzetno povoljnih poslova sa inostranstvom i tako stabilizujete finansijsku situaciju.

Ljubav: Imate dovoljno snage samo kada se pored vas nalazi osoba sa kojom možete da podijelite misli, emocije i inspiraciju. Znaci pažnje ili nježnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner unose osjećanje bliskosti u zajednički život. Partner je često odsutan zbog poslovnih kontakata, zbog čega osjećate da ste pomalo zapostavljeni, ali to ne želite da pokažete.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, početkom juna imaćete nekoliko zanimljivih kontakata sa osobama koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Očekuje vas nova ljubavna romansa, i to baš onakva o kakvoj maštate. Iskoristite maksimalno ovaj period za razne dogovore, susrete i društveni život. Ne zapostavljajte nijednog prijatelja ili kolegu koji vas mogu upoznati sa nekim novim društvom. Ponovo ćete sresti osobe sa kojima se dugo niste čuli niti vidjeli i bićete prijatno iznenađeni njihovim reakcijama. Vaš autentični šarm i flertovanje privlače suprotni pol, pa će vam se istovremeno dopasti najmanje dvije osobe, a i vi njima.

Zdravlje: Manji problemi sa mokraćnim kanalima i prehladama, a virusne infekcije mogu izazvati srčane tegobe.

Lav

Posao: Period je povoljan za poslovne projekte sa osobama koje nisu iz vašeg mjesta ili su na boljim pozicijama u odnosu na vas. Međutim, ne očekujte veliku pomoć od njih, jer postoje određene prepreke u ispunjavanju vaših ciljeva. Zato je bolje da rješavate manje poslovne projekte. Na poslu će drugi uticati na vaše mišljenje što će vas činiti dosta nezadovoljnim i neodlučnim.

Ipak, budite spremni na preokrete i iznenadna prihvatanja ponuda. Dugo ste trpjeli veliki pritisak, neizvjesnost i nagle preokrete, ali zahvaljujući položaju planeta mnogi poslovni problemi biće riješeni u vašu korist, naročito poslije 29. maja. Velike promjene u firmi najzad idu u pravcu koji vama odgovara.

Ljubav: Što se tiče odnosa sa partnerom, najčešće ćete biti na suprotnim pozicijama. Ali, kako ovog puta niste spremni na kompromise situacija bi mogla da bude prilično napeta. Ne pokušavajte da raspravljate o starim temama, jer nećete imati uspjeha u tome. Osobi koja vam se dopada jasno pokažite da vam je stalo do harmoničnog odnosa, uzbudljive ljubavne romanse i strasne veze.

Slobodni Lavovi priželjkuju novu ljubavnu romansu ili flert sa mlađim partnerom. Neki predstavnici znaka mogu se upustiti u tajnu ili vezu na daljinu. Nemojte se plašiti ljubavi koja bi mogla da vam donese zadovoljstvo. Godine nisu bitne, ukoliko ste ispunjeni nadom i željom da volite i budete voljeni. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osjećanja. Lavove koji su u braku očekuje prilično napet period i nesuglasice sa partnerom.

Zdravlje: Vrijeme je da posjetite ginekologa i riješite tegobe koje osjećate već duže vrijeme. Mogući su i manji problemi sa varenjem, pojačana nervoza i povremene glavobolje.

Djevica

Posao: U ovom periodu možda nećete biti najzadovoljniji poslom, jer će biti mnogo prepreka, zastoja i probijanja rokova. Komunikacija sa kolegama nije najbolja, jer ste im skretali pažnju i prije toga, ali oni kao da ne žele da čuju. Malo ste se umorili od stalnog ponavljanja. Možda ćete biti u prilici da opet nešto ponovite, ali ovog puta uspjeh neće izostati. Očekujete pomoć više od suprotnog pola, više će vas podržavati i dodatno motivisati.

Mnogim pripadnicima znaka će se ukazati prilika za posao u inostranstvu ili rad u inostranoj firmi, koju nikako ne smijete da propustite.

Ljubav: U vašem ljubavnom životu mnogo je nejasnoća, a vi ste u mat poziciji jer niste sigurni šta bi trebalo da preduzmete. Komunikacija sa partnerom i dalje je problematična, ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje promjenljivo raspoloženje. Imponuje vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale. Bićete raspoloženi da se zabavite, pa ćete se više družiti i zabavljati sa prijateljima i poznanicima. Upravo u takvom okruženju možete da upoznate novu, interesantnu osobu sa kojom ćete ući u vezu.

Ukoliko ste u braku, obostrano nezadovoljstvo moglo bi da dovede do ozbiljnog konflikta. Ne trudite se da postignete kompromis, već sačekajte povoljniji trenutak da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije što će biti još jedan od izvora nesporazuma u ovom periodu.

Zdravlje: Raskorak u emocijama povremeno dovodi do neraspoloženja i pojačane nervoze, što loše utiče na vaše zdravlje. Najvažnije je da što prije shvatite da stvari na koje ne možete uticati - ne smiju da utiču na vas.

Vaga

Posao: Niste nezadovoljni postojećim poslom, ali ipak razmišljate o novom radnom mjestu. Već nekoliko mjeseci pokušavate da dogovorite posao sa osobom sa kojom ste nekada sarađivali, a u ponudi su i neki novi projekti. Međutim, budite još malo strpljivi, jer ćete početkom juna imati jasniju sliku o tome koji posao bi trebalo da prihvatite.

Pripremite se na određene uslove i pravila koja vam se možda neće dopasti, ali pokušajte da ih prihvatite, jer ima indicija da će se promijeniti u vašu korist. Zbog novog posla biće neophodno da češće putujete u inostranstvo, a nije isključeno ni stručno usavršavanje. Ipak, vaš trud će se na kraju isplatiti, prije svega finansijski. Brine vas situacija u porodici, odnosno neke promjene kod roditelja ili djece.

Ljubav: U proteklom periodu činilo vam se da partner nema dovoljno razumijevanja za vaše potrebe zbog čega ste se žestoko sukobljavali. Svojim ponašanjem i izlivima ljutnje pomalo ste provocirali partnera. Srećom, ovakvi dani su za vama, pa će vam krajem maja partner biti veoma važan. Željećete da provodite više vremena zajedno, da izlazite i putujete. Krajem perioda očekuju vas pozitivne promjene, a partner će biti jako raspoložen da ispunjava vaše želje.

Slobodni predstavnici znaka upoznaće atraktivnu osobu koja će ispuniti većinu njihovih kriterijuma i očekivanja. Ukoliko ste u tajnoj vezi, budite veoma oprezni, jer lako može da se objelodani. Vage koje su u braku i dalje imaju problema sa partnerom.

Zdravlje: Manji pad imuniteta, povremene glavobolje, problemi sa upalama, infekcijama i stomakom. Stariji predstavnici znaka trebalo bi redovno da kontrolišu pritisak.

Škorpija

Posao: Sve što ste dosad ulagali u poslovne vode sada daje pravu sliku o tome. Iako nekoliko poslovnih situacija još nije razriješeno, bitniji pomaci na poslu vratiće vam energiju i entuzijazam da budete aktivniji uporniji u ostvarivanju poslovnih ideja. Većina poslova koja je povezana sa inostranstvom biće vrlo uspješna.

Krajem maja očekujte iznenadni priliv novca, ali povedite računa na šta trošite i ne budite suviše rasipni. Neki predstavnici znaka ugovoriće nove projekte, dok će drugi uspjeti da srede neke poslovne papire i dokumenta. Kada je posao u pitanju, veliku pomoć u ovom periodu pružiće vam prijatelji i rođaci.

Ljubav: Već izvesno vrijeme odnos sa partnerom je poljuljan, prije svega zbog uzajamnog nepovjerenja. Potrebno je da iskreno razgovarate i da otvoreno preispitate zajedničke planove. Pokažite partneru da uvijek postoji neki ljepši ili srećniji put do zajedničke sreće. Možda ćete ponovo sresti osobu sa kojom ste nekada bili u vezi, ali nećete biti pretjerano zainteresovani. Neki predstavnici znaka olako će ući u tajnu vezu, koja će im prilično iskomplikovati život.

Za Škorpije koje su u braku povoljniji ljubavni period počeće krajem maja, ali ne očekujte da vas partner uvijek razumije. Vaši ljubavni snovi i planovi srećom mogu da se ostvare.

Predstavnici znaka koji su u vezi tokom ovog perioda biće privremeno razdvojeni od voljene osobe, zbog partnerovih poslovnih obaveza i putovanja, što bi, nažalost, moglo da dovede do nezadovoljstva i razilaženja. Slobodne Škorpije sredinom juna očekuje nova ljubav.

Zdravlje: Problemi sa urinarnim traktom, infekcijama i upalama, ali i bubrezima i kičmom.

Strijelac

Posao: Neophodna vam je promjena i bolja motivacija, jer vam je dosadio posao kojim se trenutno bavite. Detaljno analizirajte kakve su šanse da nešto promijenite na radnom mjestu, pa tek onda krenite u akciju. Predstavnike znaka koji su riješili poslovnu situaciju očekuje kontakt sa poslodavcem s kojim su nekada radili, što će omogućiti nove poslove.

Cio period je povoljan za uvećanje materijalnih prihoda, pa se potrudite da ga iskoristite. Situacija na poslu polako se sređuje, ali i dalje vas muči finansijska situacija, kao i neki problem sa nekretninom.

Ljubav: Slobodni predstavnici znaka osjećaju veliku potrebu za novom vezom, ali prije nego što pokušate, provjerite da li i druga strana to želi. Novi ljubavni događaji unijeće nemir u vaš porodični život. Pod uticajem snažnih emocija, često mijenjate raspoloženje i odluke. Najvažnije je da usrećite partnera i da osjećate uzajamnu naklonost. Iako niste previše komunikativni sa neznancima, ovog puta će vam baš takva osoba privući pažnju. Vjerovatno će se razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom, jer je u protivnom ne biste zapazili. Tokom cijelog perioda imaćete nekoliko sjajnih prilika za ljubavnu romansu.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomjerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume vrijednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu. Ali, ne preskačite stepenice kada su emocije u pitanju. Možda ste previše ubrzali situaciju u želji da započnete vezu. S druge strane, ne budite razočarani ukoliko vas druga strana odbije, jer možda želi samo prijateljstvo koje bi moglo da bude veoma kvalitetno.

Zdravlje: Problemi sa zubima, pojačana nervoza i manje ginekološke smetnje.

Jarac

Posao: U prethodnom periodu uspješno ste ostvarili nekoliko poslovnih ideja i sada, s pravom, tražite napredovanje. Puni ste entuzijazma i energije, ali izvjesne poslovne ugovore ostavite za naredni period, ukoliko je u pitanju dugoročna saradnja. Tokom prve nedjelje juna često ćete biti na službenom putovanju i proširiti saradnju sa inostranim partnerima. Ponovo ćete uspostaviti kontakte sa osobama sa kojima ste nekada sarađivali, što će otvoriti mogućnosti za nove projekte. Takođe, može se dogoditi da promijenite radno mjesto, ali ne plašite se, jer se ništa bitno neće promijeniti - jedino što novac neće redovno pristizati.

Ljubav: U vašem ljubavnom životu stalno se smjenjuju topli i hladni talasi. Naglašene strasti i burni izlivi emocija mogu djelovati intrigantno na odnos sa partnerom. Bitno je da svoje emocije, strasti i impulse podredite zajedničkom zadovoljstvu. Potrebna vam je osoba koja će razumjeti vaše poslovne obaveze, ali i neko ko nije toliko posesivan.

Predstavnici znaka koji su imali problema u vezama, krajem maja uspjeće da razjasne odnos sa partnerom i ponovo uspostave harmoniju. Ne plašite se da postavite uslove partneru, čak i ukoliko ih ne prihvata, dosta ste trpjeli i čekali ovaj trenutak. Nove ljubavne veze za sada nisu na pomolu, pa je bolje da se usredsrijedite na posao. Predstavnike znaka koji su u braku očekuju povremene nesuglasice i konflikti oko finansija.

Zdravlje: Previše ste okupirani poslom, pa često osjećate veliku iscrpljenost, nervnu napetost i impulsivno reagujete na sve što vam se kaže, što bi moglo da naruši vaše zdravlje. Zato pokušajte da se opustite, što više boravite u prirodi, a najviše bi vam prijalo neko lijepo putovanje.

Vodolija

Posao: Neočekivani priliv novca daće vam podsticaj da se više angažujete na poslu. Komunikacija sa kolegama konačno je normalizovana, ali povremeno ćete i dalje biti napeti i nervozni zbog toga što vam nedostaje novac da završite izvjesne poslove.

Srećom, poslije 28. maja moći ćete da odahnete, bar kada je posao u pitanju. Firma u kojoj radite bila je u velikim problemima, ali u međuvremenu neke stvari su raščišćene, pa ćete konačno znati na čemu ste. Krajem perioda neki predstavnici znaka će promijeniti radno mjesto i tako riješiti brojne finansijske probleme.

Ljubav: U ljubavnom životu trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno ili skoro moguće. Prija vam sentimentalnost koju partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu djeluju vrlo izazovno i prijatno.

Vješto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osjećanju koje u vama budi bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namjere ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promjene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate svoju ljubavnu sreću, kao i osobu do koje vam je stalo.

Ponekad vam se čini da nemate više ni volje niti snage da ulažete u vezu sa partnerom, a ipak vas vezuju emocije. Za Vodolije koje su u braku ovaj period biće prilično napet i donijeće velika preispitivanja.

Zdravlje: Vodite računa o zdravlju i redovno kontrolišite pritisak i masnoće u krvi. Budite veoma oprezni kada rukujete oštrim predmetima.

Ribe

Posao: Početak juna biće veoma povoljan za uvećanje materijalnih prihoda. Ali, i dalje ste u situaciji koja vas sprječava da ostvarite neke poslovne ideje. Ukoliko je riječ o naplati novca, sačekajte još nekoliko dana, pa tek onda krenite u akciju. Tokom prve nedjelje juna konačno ćete napraviti dobru i stabilnu poslovnu konstrukciju, što će vam omogućiti da riješite brojne finansijske probleme.

Mnogi novčani problemi zbog kojih ste mjesecima bili u velikoj panici i haosu, tokom ovog perioda uspjećete najzad da riješite. Ali, i pored toga trebalo bi budete oprezni sa novcem, da smanjite troškove i odreknete se nekih luksuznih stvari.

Ljubav: Poslije 6. juna bićete veoma raspoloženi za ljubavne avanture. Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osjećanjem bliskosti, povjerenja ili emotivne naklonosti. Osjećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rješenje. Međutim, nedostaju vam dobra volja i odlučnost. Iritira vas partnerovo ponašanje i odbijate da vas bilo ko pritiska, makar to bila i voljena osoba.

Imate utisak da partner vješto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namjere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nježnost i pažnja najbolji su odgovor na zajedničke dileme. Kraj perioda biće mnogo perspektivniji i bićete u prilici da upoznate nekoliko interesantnih osoba. Ukoliko vam posao to dozvoljava, često ćete izlaziti sa prijateljima, a vjerovatno ćete otputovati na neko lijepo mjesto u inostranstvu.

Zdravlje: U ovom periodu posebnu pažnju obratite na jačanje imuniteta,ishranu obogatite povrćem i voćem,čuvajte se virusnih infekcija i prehlade.

Izvor: Novosti; foto: svevesti.com

Portal Analitika