Muzika

EXIT: Na Fusion stižu Urban & 4, Rambo, Hladno pivo!

Exit je objavio imena za Fusion Stage, a na listi se između ostalih nalaze Duško Gojković, Hladno pivo, Urban & 4, Artan lili, Kiša metaka, Rambo Amadeus.
EXIT: Na Fusion stižu Urban & 4, Rambo, Hladno pivo!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nastupiće i izraelski alter bendovi Lola Marsh i Tiny Fingers, grčki stoner-rokeri 1000mods, korejski elektro sastav Idiotape, holandski nojzeri Paceshifters, bugarski elektro psihodeličari Kottarashky, te etno-modernisti Din Brad iz Temišvara.

Regionalna imena predvode Hladno pivo, Eyesburn, Zoster, Rambo Amadeus, Karolina, Urban & 4, Artan Lili, Kanda Kodža i Nebojša, Kiša metaka, Feud, Brkovi i brojni drugi!

"Domaćini stranim bendovima biće plejada najaktuelnijih bendova i muzičara sa ovih prostora, kao što je džez velikan, trubač i nagrađivani kompozitor Duško Gojković, koji na Exit dolazi 11. jula uz Big Bend RTS-a i programom sa albuma „Latin Haze“!". Tu su i majstori živih nastupa od Vardara do Triglava, Hladno pivo predvođeni Miletom Kekinom, koji nastupaju završne večeri 12. jula u okviru velike balkanske turneje sa novim albumom „Dani zatvorenih vrata“. Još jedan kultni frontmen Damir Urban 9. jula dolazi sa svojom Četvorkom da na Exitu predstavi svoj posljednji album „Mamut“, ali i cio niz alter-rok himni kao što su „Budi moja voda“ i „Svijet za nas“ iz perioda u kultnoj grupi Laufer, pa do samostalnih „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Mala Truba“, „Žena dijete“ i drugih. Jedan od najvažnijih novih bendova i autori najslušanije domaće rok pjesme u posljednjih par godina Artan Lili, nastupiće prve večeri na ovogodišnjoj Fusion bini, dok će narednih noći ispred muzeja redom nastupati čuvena hrvatska turbo-pank atrakcija Brkovi, te upečatljivi beogradski crossover-industrijalci Feud predvođeni Ramirezom iz nekadašnje grupe Sunshine u kojoj je prije svirao i Kojot, a koji dolazi sa već svjetski traženim rege-metal bendom Eyesburn.

I svjetski megacar Rambo Amadeus pridružiće se superteškoj kategoriji domaćih imena na tvrđavi, a domaćini balkanskim i svjetskim muzičarima biće i veoma aktuelni beogradski bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Sharks, Snakes & Planes i Ničim izazvan, te novosadski Wolfram, dok iz Hrvatske dolaze dva trenutno najtraženija regionalna hip-hop sastava Kiša metaka i High 5! Posebna muzička senzacija dolazi sa projektom „Makedonsko devojče“ u kojem omiljena makedonska pjevačica Karolina Gočeva izvodi tradicionalnu muziku na savremen način. Jednako atraktivan biće i nastup glumca Nikole Pejakovića u bendu Kolja i Grobovlasnici, te mostarskog Zostera koji na Exit dolaze sa novim albumom „Srce uzavrelo“. Spisak će biti dodatno proširen sa još izvođača u narednom periodu, baš kao što će neki od domaćih i regionalnih bendova biti najavljeni i za prestižni nastup na glavnoj bini Exita!", dodaju organizatori.

Nastupe na Exitu i Sea Dance festivalu su potvrdili Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umjetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza.

“4+1” akcija

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance, Exit ili cijelu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće besplatno i ta akcija trajaće do 5. juna.

Ulaznice za Sea Dance festival koštaju 29,99 eura, a za Exit Avanturu (Sea Dance + Exit) samo 69 eura i mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Cijene punog festivalskog ljetovanja od 7. do 20. jula u okviru velike Exit Avanture, počinju već od 99 eura!

Portal Analitika