Ostalo

Radović na turniru u Bajerutu

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović nastupiće na stonoteniskom Open turniru koeficijenta 40, koji će od 28. do 31. maja biti održan u njemačkom Bajerutu, saopšteno je iz Paraolimpiskog komiteta Crne Gore.
Radović na turniru u Bajerutu
Portal AnalitikaIzvor

Radoviću će to biti četvrti Open turnir ove godine, nakon što je nastupio u Linjanu, Laškom i Bratsislavi. U singlu, u Linjanu zaostavljen je u grupnoj fazi takmičenja, u Laškom u osmini, a u Bratsilasvi u četvrtfinalu.

U ekipnoj konkurenciji, u paru sa Bugarinom Denislavom Kodjabaševim, osvojio je zlatnu medalju u Linjanu, a bronzane u Laškom i Bratislavi.

Trener crnogorskog paraolimpijca Nilolaj Lupulesku, kazao je Radović "iz mitinga u miting podiže fomu" i da očekuje da će u Bajerutu napraviti korak više u pojedinačnoj konkurenciji u odnosu na prethodne nastupe.

On je naglasio da u Bajerutu neće nastupiti u ekipnoj konkurenciji sa Kodjabaševim, koji je otkazao učešće.

"Poslije nastupa u Njemačkoj biće objavljena majska rang lista Svjetske asocijacije, koja će nam biti jasniji pokazatelj i na kojoj očekujemo osjetljiviji skok. U junu ga očekuje nastup u Klužu, na kojem ce se klasifikovati i nastupiti jos šest naših takmičara", rekao je Lupulesku u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Portal Analitika