Politika

RADMAN: DPS poštuje koalicioni sporazum, ne prepoznajemo se u tvrdnjama Radovića

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman, kazao je da Demokratska partija socijalista u potpunosti poštuje koalicioni sporazum sa Izborom i da se ne prepoznaje u kritikama lidera Izbora Dušana Radovića Kurša oko vršenja vlasti u tom gradu. Radman nije želio da komentariše odluku Radovića da podnese ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj.
RADMAN: DPS poštuje koalicioni sporazum, ne prepoznajemo se u tvrdnjama Radovića
Portal AnalitikaIzvor

„DPS se ne prepoznaje ni u jednom segmentu onoga što je saopšteno. Koalicioni sporazum u potpunosti poštujemo prema jasno utvrđenim principima. Svoje obaveze u lokalnoj samoupravi u potpunosti ispunjavamo, tako da ni u kom dijelu ne mogu da prepoznam da se nešto odnosilo na DPS. Što se tiče izbora kadrova, lično sam sa DPS-om učestvovao u tome. Kadrovi su birani na osnovu javnog konkursa. Od tih kandidata izabrali smo najsposobnije i najstručnije. Volio bih samo da neko kaže u kom dijelu je bilo nepotizma, netransparentnog i nestručnog izbora kadrova“, kazao je Radman za Portal Analitika.

On napominje da DPS pomenuta dešavanja tretira isključivo kao nešto što se dešava unutar Izbora i dodaje da očekuje da će nesuglasice vrlo brzo biti prevaziđene.

„Imamo potvrdu od našeg koalicionog partnera da koalicija i funkcionisanje vlasti u Herceg Novom nijesu dovedeni u pitanje. Zainteresovani smo da se ova njihova interna situacija što prije prevaziđe, kako bi mogli da nastavimo sa vršenjem vlasti na nesmetan način, jer sve ove sitne stvari mogu otežati ili usporiti ono što smo počeli da radimo“, poručio je Radman.

Podsjećamo da je Dušan Radović Krušo, predsjednik Grupe građana "Izbor" koja sa DPS-om čini vlast u Herceg Novom, podnio ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada. Obrazlažući svoju odluku Radović je kazao da se ne poštuje program Izbora, da se ne poštuju principi u vršenju lokalne vlasti, da je izbor kadrova neprofesionalan, da ima nepotizma, te da je na djelu razbijanje Izbora i da njegovi članovi razgovaraju sa opozicijom i DPS-om o prekomponovanju vlasti.

Portal Analitika