Košarka

NBA: Hjuston slavio i produžio finalnu seriju Zapada

Hjuston Rokitsi savladali su Golden Stejt Voriorse 128:115 i na taj način produžili finalnu seriju Zapadne konferencije (3:1). Poslije tri uzastopna poraza, ekipa iz Teksasa uspjela je da ostane u životu i zadrži kakvu-takvu nadu da može do istorijskog preokreta, pošto niko nikada nije nadoknadio deficit od tri poraza.
NBA: Hjuston slavio i produžio finalnu seriju Zapada
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji igrač Rokitsa Džejms Harden preuzeo je odgovornost kada je bilo najpotrenije i sa 45 poena, devet skokova i pet asistencija predvodio svoj tim do zasluženog trijumfa.  Pored njega su se istakli i Smit sa 20 ubačenih poena, kao i Hauard sa 14.

Utakmicu je obilježio i ozbiljan pad najboljeg igrača ove sezone u NBA, Stefa Karija. On je u jednoj defanzivnoj akciji pokušao da izblokira protivničkog košarkaša "preletio" preko njega i pao na tjeme. Na sreću, kasnije se vratio u igru i postigao do kraja meča 23 poena, jedan manje od Kleja Tompsona koji je bio najefikasniji u gostujućoj ekipi.

Serija se poslije drugog meča u Hjustonu vraća u Ouklend, đe će domaći sastav imati prvu meč loptu za veliko finale. S druge strane, u finalu Istoka, Klivlend Kavalirsi u noći između utorka i srijede, dva i po časa poslije pomoći, imaju priliku da na domaćem parketu stignu do četvrte uzastopne pobjede protiv Atlanta Hoksa i plasmana u finale. 

Portal Analitika