Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Košarka

Počele pripreme mlade ženske selekcije

Mlada ženska reprezentacija počela je priprema za Evropsko prvenstvo B divizije za igračice do 20 godine, koje je na programu od 2. do 12. jula u Podgorici. Na spisku selektora Vukićevića nalazi se 20 igračica koje će odraditi pripreme na Cetinju i u Podgorici, i boriti se za mjesto u timu koji ima cilj da se predstavi u što boljem svjetlu i pokuša da osvoji jedno od prva tri mjesta na šampionatu koja vode u elitnu diviziju.
Počele pripreme mlade ženske selekcije
Portal AnalitikaIzvor

Na šampionatu će pored naše reprezentacije, učestvovati Austrija, Rumunija, Švedska,Bugarska, Izrael, Velika Britanija, Litvanija,Bosna i Hercegovina i Grčka.

Selektor Željko Vukićević istakao je da CrnaGora ima jednu od najmlađih reprezentacija, ali da igračice imaju veliki motiv da se predstave u što boljem svjetlu pred domaćim navijačima.

- Sve igračice koje su na spisku odazvale su se pozivu, osim Violete Lazarević koja mora na operaciju ukrštenih ligamenata. Naš cilj je da postignemo što bolji rezultat pred našom publikom. Na posljednjem prvenstvu smo napravili korak naprijed u odnosu na prethodna takmičenja, osvajanjem šestog mjesta, a sada želimo da ostvarimo bolji rezultat, a ako se ukaže prilika da budemo i među prve tri selekcije, što bi donijelo plasman u A diviziju. Biće veoma teško jer je konkurencija veoma jaka, sve su to reprezentacije koje su već bile u A diviziji, ali nadam se da ćemo biti maksimalno spremni poslije priprema na Cetinju i u Podgorici, te da ćemo ostvariti dobar rezultat – kazao je Vukićević.

Jedan od aduta naše reprezentacije na predstojećem prvenstvu biće plejmejker Budućnosti Božica Mujović.

- Očekuje nas težak pripremni period na Cetinju koji će nam poslužiti da se što bolje spremimo za prvenstvo. Imamo jednu od najmlađih ekipa na prvenstvu, prošle godine smo ostvarili dobar rezultat, a ove godine ćemo pokušati da napravimo korak više. Na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe i vjerujem da će to biti dovoljno za dobar rezultat – kazala je Mujović.

Na spisku selektora Vukićevića, pored Mujović su još Milena Bajić, Milena Vujačić, Ivana Mugoša, VanjaMudreša, Sofija Živaljević, Mirjana Popović, Dragana Radović, Jelena Kapa, Ivana Vujović, BojanaKovačević, Jovana Šofranac, Milica Manojlović, Amra Bajrović, Kristina Madžgalj, Mirjana Mandić,Slađana Raković, Jasmina Vujadinović, Marija Novak i Milena Jakšić.

U stručnom štabu selektora Vukićevića su treneri Danilo Rakočević, Vladan Turčinović i MajaMilutinović, a fizioterapeut je Milica Mitrović.

Portal Analitika