Košarka

Obradović produžio saradnju sa Fenerbahčeom

Proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović postigao je dogovor sa Upravom Fenerbahčea i u Istanbulu će ostati još najmanje dvije godine, prenose sportski portali.
Obradović produžio saradnju sa Fenerbahčeom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz turskog Fenerbahčea je saopšteno da se predsjednik kluba Aziz Jildirim sastao sa Obradovićem i postigao dogovor o produženju ugovora za naredne dvije sezone.

„Postignut je dogovor da naš uspješni trener ostane na klupi tima do kraja sezone 2016/2017. godine. Želimo sreću i uspjeh ekipi sa Obradovićem na čelu“, navodi se u saopštenju kluba.

Iskusni srpski 55-godišnji trener je u dosadašnjoj klupskoj karijeri od 1991. godine vodio beogradski Partizan, španske velikane Huventud i Real Madrid, italijanski Beneton Trevizo, grčki Panatinaikos, a u Fenerbahče je stigao 2013. godine. Bio je i selektor reprezentacije SR Jugosavije.

Jedini je u svijetu osvajao zlatne medalje na šampionatima svijeta i kao igrač i kao trener. Sa Partizanom je 1992. osvojio Kup šampiona Evrope, a isto je ponovio 1994. sa španskim Huventudom, sa Real Madridom 1995. i pet puta sa Panatinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011.).

Uvršten je u društvo 50 velikana koji su najviše doprinijeli razvoju Eurolige kao elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Portal Analitika