Politika

Italijanski predsjednik sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Italijanski predsjednik Serđo Matarela boravi sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Italijanski predsjednik sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

On će se prvo na Cetinju u Plavom dvorcu sresti sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, nakon čega će njih dvojica u 11,30 dati izjavu za medije, saznaje Portal Analitika.

Italijanskog predsjednika će nakon toga primiti na Vili Gorica premijer Crne Gore Milo Đukanović u 12,45 sati, dok će predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić Matarelu primiti u 16,20.

Ovo je prva posjeta italijanskog predsjednika Crnoj Gori nakon 32 godine pauze, odnosno nakon što je u našoj zemlji bio čuveni Sandro Pertini.

Kako Portal Analitika saznaje, Matarelinoj posjeti se i u Italiji daje poseban značaj o čemu svjedoči i to da će sa susreta Vujanović –Matarela na Cetinju u direktnom prenosu izvijestiti državna italijanska televizija RAI.       

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vujanoviča, posjeta predsjednika Italije Serđa Matarela Crnoj Gori, biće potvrda i afirmisanja sadržajnih i prijateljskih odnosa između dvije države i unapređenja saradnje u svim oblastima. Predsjednici Vujanović i Matarela će razgovarati i o pitanjima evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

 

Portal Analitika