Muzika

FOTO: Pogledajte kako je Crna Gora glasala na Eurosongu

Član crnogorske Delegacije Eurosonga Ivan Maksimović objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk ocjene žirija i publike koje je Crna Gora dodijelila u finalu.
FOTO: Pogledajte kako je Crna Gora glasala na Eurosongu
Portal AnalitikaIzvor

Prema ovim ocjenama, 12 poena je i žiri i publika dodijelila predstavnici Srbije Bojana Stamenov, a deset poena Albaniji.

Žiri je dao osam poena Sloveniji, sedam Jermeniji, šest Italiji, pet Grčkoj, četiri Rusiji, tri Švedskoj, dva Australiji i jedan poen Izraelu.

S druge strane, publika je osam poena dala Azerbejdžanu, sedam Rusiji, šest Italiji, pet Švedskoj, četiri Sloveniji, tri Izraelu, dva Španiji i jedan poen Estoniji.

Maksimović je takođe napisao Na Fejsbuku da mu nije jasno zbog čega zvaničnici Eurosonga razmatraju da ponište glasove naše zemlje.

2505glasanje

Podsjetimo, i generalni director RTCG Rade Vojvodić saopštio je da nemaju zvaničnu informaciju koji razlozi stoje iza ove odluke.

- Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora. koja dvije godine zaredom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživjela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća, kazao je, između ostalog, Vojvodić.

O glasanju Crne Gore i Makedonije na Eurosongu raspravljaće se na sastanku Eurosong organizacije u junu.

Prema pravilima takmičenja, po 50 posto glasova iz svake zemlje stiže od službenog žirija i publike.

Međutim, na zvaničnoj stranici Eurosonga napisano je da su naši i makedonski glasovi saopšteni samo kao glasovi publike.

Ipak, ovo neće uticati na rezultat pobjednika Eurosonga, švedskog predstavnika Mansa Zelmerlova.

 

Portal Analitika