Fudbal

Večeras veliki derbi Rima!

Na rimskom Olimpiku večeras od 18 sati u 178. okršaju dva ljuta rivala, Lacio i Roma boriće se za direktan plasman u Ligu šampiona u narednoj sezoni i sigurnu sumu od oko 50.000.000 eura koliko može da donese učešće u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja.
Večeras veliki derbi Rima!
Portal AnalitikaIzvor

Vučica je pred Derbi dela Kapitale u nešto boljoj poziciji od vječitog rivala, jer ima bod više na tabeli, pa je i neriješeni rezultat, kolo prije kraja prvenstvene trke, dovodi na korak od prolaska kroz cilj. Lacio sa druge strane mora da ide na sva tri boda ako želi do druge pozicije, ali bi mogao i daleko više da izgubi ukoliko bi bio poražen, jer bi onda u posljednjem kolu sa Napolijem na San Paolu imao novi direktan okršaj, ali za treće mjesto.

Roma je tradicionalno bolja u okršajima sa najvećim rivalom i često je znala da se podigne iz pepela, baš kao što je bio slučaj u prvom derbiju u ovoj sezoni, kada je golovima Frančeska Totija u drugom poluvremenu stigla do vrijednog boda.

"Lacio je favorit, jer to mnogi kažu... Kažu da su oni najjači, a mi slabi, igraju najljepši fudbal u Italiji. Ovo je najvažnija utakmica u sezoni, namjeravamo da ostanemo drugi. Želimo da pobijedimo i završimo sezonu, borićemo se za dres i navijače", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Sa druge strane, strateg Lacija Stefano Pioli prilično samouvjereno dočekuje derbi Rima.

"Sve ono što smo radili ove sezone dovelo nas je do ove tačke. Oporavili smo se fizički i psihički od finala Kupa i spremni smo da damo sve od sebe. Želimo da pobijedimo i prestignemo Romu na tabeli. Srećom, imali smo jedan dan više odmora", rekao je Pioli.

Pioli najvjerovatnije neće moći da računa samo na Štefana Radua, koga će na poziciji lijevog beka po svemu sudeći zamijeniti Senad Lulić. Francuski stučnjak neće moći da računa na svog ljubimca Žervinja, koji je povrijeđen. U samom špicu navale sigurna je pozicija samo Frančesku Totiju, a ostaje da se vidi za koju dvojicu bočnih napadača će se odlučiti Garsija.

Suđenje najvažnijeg meča u ovoj sezoni italijanske Serije A povjereno je najboljem tamošnjem arbitru Nikoli Ricoliju, koji se bezbroj puta do sada dokazao na najvećoj pozornici. Prema poslednjim najavama na rimskom Olimpiku se očekuje oko 60.000 gledalaca.

Mogući sastavi:

LACIO (4-2-3-1): Marketi - Basta, De Fraj, Đentileti, Lulić - Bilja, Parolo - Kandreva, Mauri, Felipe Anderson - Klose.

ROMA (4-3-3): De Sanktis - Florenci, Manolas, Janga Mbiva, Torosidis - Pjanić, De Rosi, Najngolan - Ibarbo, Toti, Iturbe.

Portal Analitika