Politika

PREMIJERSKI SAT: Pitaće o migracijama, ubistvu Jovanovića...

Na premijerskom satu koji će biti održan preksjutra, poslanici će u parlamentu pitati premijera Mila Đukanović o gradnji novih graničnih prelaza, ubistvu Duška Jovanovića, posljedicama opstrukcije određenih razvojnih projekata...
PREMIJERSKI SAT: Pitaće o migracijama, ubistvu Jovanovića...
Portal AnalitikaIzvor

Tako će Rešad Sijarić, u ime Bošnjačke stranke (BS), Đukanovića pitati kada Vlada planira da izgradi treći granični prelaz sa Srbijom na Pešterskoj visoravni.

U BS-u, kako navodi Sijarić, smatraju da bi izgradnjom tog graničnog prelaza bio znatno unaprijeđen položaj građana koji žive u tom pograničnom području, a posebno onih koji posjeduju imovinu na drugoj strani granice

Lidera SNP-a Srđana Milića zanima da li premijer Đukanović vidi sebe kao odgovornog u dijelu rasvjetljavanja političke pozadine ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

Borislav Banović (SDP) će pitati premijera šta su po njegovom mišljenju najznačajniji poslovi koje treba obaviti u ovom periodu, dok šefa kluba poslanika DPS-a, Milutina Simovića, interesuju posljedice opstrukcije realizacije razvojnih projekata na finansijska, ekonomska i ukupna društvena kretanja. 

"Imajući u vidu sve što se dešavalo i proteklih dana nastavlja se opstrukcija razvojnih projekata. Epilog svega ovoga je da će pored stotina miliona eura investicija i više stotina novih radnih mjesta, izostati i dugoročni izdašni budžetski prihodi", ističe Simović u obrazloženju pitanja.

Nezavisnog poslanika Mladena Bojanića interesuje u kojoj je fazi postupak utvrđivanja individualne odgovornosti za štetu po budžet Crne Gore u iznosu od 181.124.519 eura nastalu na osnovu plaćenih garancija za kredite osam privrednih društava (KAP, Željezara, Pobjeda, Rudnici boksita, Melagonija Primorka Bar, Mi-Rai Nikšić, Fabrika elektroda Plužine i Lenka AD Bijelo Polje).

Lider Pozitivne Darko Pajović pitaće Đukanovića to će Vlada preduzeti kako bi zaustavila iseljavanje sa sjevera. U ime kluba poslanika albanskih partija, Genci Nimanbegu će premijera pitati koje mjere Vlada Crne Gore planira da preduzme u slučaju neuspješnih privatizacija u sektoru turizma u opštini Ulcinj. 

rtcg.me

Portal Analitika