Tenis

Direktor RG o incidentu: Nije kraj svijeta

Direktor Rolan Garosa Žilber Izern izjavio je da ne misli da treba pojačati obezbjeđenje na tom teniskom turniru. Federer je u tri seta pobijedio Kolumbijca Alehandra Falju, a poslije meča jedan dječak ušao je na teren, zagrlio ga i pokušao da se slika Švajcarcem.
Direktor RG o incidentu: Nije kraj svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Osvajač 17 grend slem titula rekao je da je neprijatno iznenađen zbog tog incidenta, jer igrači žele da se osjećaju bezbjedno na terenu. 

"Federer je imao dobre razloge za nezadovoljstvo. Ali, ne bi trebalo da od toga pravimo veliku stvar, u neku ruku - nije kraj svijeta. Naravno da je za nas organizatore taj incident neprijatan i da pokazuje da smo napravili grešku, ali mi ćemo to ispraviti i pobrinuti se da se više ne dogodi", rekao je Izern na konferenciji za medije. 

"Naravno da nijesam srećan zbog incidenta, ali mislim da nema razloga da mijenjamo bezbjednosne mjere. Obezbjeđenje je dobro organizovano, ali radi se o pogrešnoj procjeni. Jasno je da redari na terenu nijesu dobro obavili posao ali mislim da se samo radi o pogrešnoj procjeni, pošto znate da je publika na teniskim mečevima blizu, svi žele autograme, da se slikaju sa igračima, da prave 'selfije'", dodao je on. 

Direktor Otvorenog prvenstva Francuske naveo je da će svi članovi obezbjeđenja još danas ponovo dobiti instrukcije koje su dobili i prije početka turnira - da niko ne smije ući na teren iz bilo kojeg razloga. Izern je rekao da je dječaku koji je ušao na teren zabranjeno da ove godine prisustvuje mečevima na Rolan Garosu i da se u ime organizatora turnira izvinio Federeru.(B92)

Portal Analitika