Ostalo

VN MONAKA: Rozberg slavio, Hamilton treći

Vozač Mercedesa Niko Rozberg trijumfovao je treću godinu zaredom na Velikoj nagradi Monaka, šestoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.
VN MONAKA: Rozberg slavio, Hamilton treći
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg je u Monte Karlu ostvario desetu pobjedu u karijeri i to pošto mu je njemački tim praktično poklonio neplanirano pozvavši Luisa Hamiltona u boks. Hamilton je na kraju morao da se zadovolji trećim mjestom, dok je kao drugoplasirani kroz cilj prošao Sebastijan Fetel u Ferariju.

Velika nagrada Monaka bila je veoma dosadna do posljednjih desetak krugova, kada je došlo do velikog obrta. Hamilton je rutinski održavao prednost dok vozač ekipe Toro Roso Maks Ferstapen nije udario u Romana Grožana u Lotusu i na stazu je izašlo bezbjednosno vozilo. 

Iako je do kraja trke ostalo 13 krugova, Mercedes je pozvao Hamiltona po nove pneumatike, pogrešno procijenivši trenutak, pošto su ga Rozberg i Fetel pretekli. Kada je bezbjednosno vozilo izašlo sa staze ostalo je osam krugova, a iako je Hamilton pokušavao da se nađe ispred četvorostrukog svjetskog šampiona još jednom se pokazalo da je u Monaku nemoguće obilaziti. 

Bolji od ostalih, a iza najbolje trojice, bio je vozač Red Bula Danil Kvjat, ispred timskog kolege Danijela Rikarda i Kimija Raikonena u Ferariju. Sedmi je bio vozač Fors Indije Serhio Peres, ispred Džensona Batona, koji je osvojio prve bodove za Meklaren ove sezone. Prvu desetoricu, odnosno osvajače bodova, kompletirali su Felipe Nasr u Zauberu i drugi vozač Toro Rosa Karlos Sains. 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Kanade na stazi "Žil Vilnev" 7. juna.

Portal Analitika