Turizam

Žabljak: Primijetan veći broj gostiju

Praznični dani sa produženim vikendom doveli su goste na Žabljak u većem broju. Zapravo, primijetan je veći broj domaćih turista, dok su stranci i dalje brojniji ali, karakteristično u ovom periodu, zadržavaju se kraće, jedan najviše dva dana, podaci su TO Žabljaka.
Žabljak: Primijetan veći broj gostiju
Portal AnalitikaIzvor

"Ovih dana na Žabljaku imamo veći broj gostiju. Imamo i domaćih posjetilaca, ali i dalje su 90% stranci. Ima i dosta izletnika koji dolaze na dan da obiđu Crno jezero ili odu na splavarenje. Malo nam problem pravi još veliki snijeg u Durmitoru. Gosti ne mogu da obilaze vrhove planine jer su markacije pod snijegom ali narednih dana nadamo se da će prilike u planini biti bolje i planinari u većem broju krenuti u Durmitor", kaže direktor TO Žabljak, Boro Nikolić.

U hotelu Soa sezona je uveliko krenula. 

"Sezona je krenula jako lijepo, konstantno imamo solidnu popunjenost. Što se tiče klijentele većinom je riječ o stranim gostima u poslednje vrijeme brojni su Francuzi, Belgijanci, Englezi i Rusi, dok su za praznike stigli i domaći gosti. Sada već kreće sezona, najava je sve više, što preko bukinga, što individualno i očekujemo dobru sezonu", kaže recepcionerka Ana Bogdanović.

I dok planinari čekaju otapanje snijega u planini da bi masovnije krenuli ka vrhovima Durmitora, organizatori džip tura, splavarenja, biciklisti i motoristi kojih su ovih dana česti na Žabljaku čekaju čišćenje poslednjeg neprohodnog puta na Durmitoru, kružnog puta oko planine, popularnog "durmitorskog prstena" sa čijim bi otvaranjem ljetnja ponuda Žabljaka bila kompletirana. 

U šavničkoj sekciji Crnagoraputa u čijoj je nadležnosti održavanje "durmitorskog prstena" kazali su da je mehanizacija spremna samo se čeka nalog Direkcije za saobraćaj Crne Gore. (Portal RTCG)

Portal Analitika