Tenis

RG: Novak i Nadal u istoj četvrtini!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaće se sa Jarkom Nieminenom iz Finske u prvom kolu Rolan Garosa. U projektovanom polufinalu Đoković bi se sastao sa Marejem, a Rodžer Federer sa Tomašom Berdihom.
RG: Novak i Nadal u istoj četvrtini!
Portal AnalitikaIzvor

U drugoj rundi Novak će igrati sa boljim iz duela Žil Miler – Paolo Lorenci, a prije očekivanog četvrtfinala sa Nadalom projektovani protivnici su mu Bernard Tomić i Kevin Anderson. 

Rafael Nadal na startu za rivala ima 304. tenisera svijeta, 18-godišnjeg Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom – ljevorukim Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala jeste Grigor Dimitrov. 

Endi Marej počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga čekaju Pospišil ili Sousa, a na putu do četvrtfinala sa Davidom Fererom trebalo bi da mu se nađu i Nik Kirjos i Džon Izner. 

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga vjerovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi prije polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Projektovani parovi četvrtfinala:
Novak Đoković – Rafael Nadal
Endi Marej – David Ferer
Kei Nišikori – Tomaš Berdih
Rodžer Federer – Stan Vavrinka

(B92)

Portal Analitika