Politika

URA: DPS ponovo uzeo da kreči

Umjesto da pokušaju da argumentovano odgovore na pitanja na koja je ukazao predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević - ogroman javni dug, 35.000 nezaposlenih, uništena privreda, ortačke privatizacije, odgovornost za 185 miliona palih državnih garancija, organizovani kriminal i nerasvijetljena ubistva, promašena socijalna politika i neprimjerena obijest vladajuće elite, DPS je ponovo uzeo da kreči, saopštili su danas iz URA-e.
URA: DPS ponovo uzeo da kreči
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima protivno zdravom razumu građana i računajući na kolektivnu amneziju, DPS poentira da je prije 25 godina Crna Gora bila blizu rata i u sankcijama, a ne blizu Evrope.

„Možda su “spasioci” Crne Gore, falsifikujući činjenice, sebe zaista ubijedili da nijesu upravo oni iz DPS-a u velikosrpskoj ekstazi bili ti koji su i bukvalno balvanima u Virpazaru i širom Crne Gore zaustavili evropsku putanju Reformskih snaga Anta Markovića. Kako tada, kada je blatio i organizovao hajku na izvorne suvereniste Perovića, Rakčevića i druge, tako i sada DPS jednako želi želi ukloniti kritičare i neprijatne svjedoke njihovih nepočinstava“, naglasili su iz URA-e.

Oni smatraju da je “odgovornom politikom" DPS poveo crnogorske rezerviste u “rat za mir” i pogibiju, kako bi pili kafu na Stradunu i oslobađali Dubrovnik od ustaša.

„Željeli bi iz DPS-a da zaborave da su ratom za mir i granatiranjem Dubrovnika obrukali Crnu Goru . Da su aktivnom  koalicionom saradnjom sa Miloševićem i ratnim zločinima deportacije izbjeglica, etničkim čišćenjem Bukovice, logorom Morinj doveli do sankcija međunarodne zajednice i umjesto u EU, Crnu Goru uveli u izolaciju“, stoji u saopštenju URA-e.

U Građanskom pokretu URA-e obraćaju se, kako naglašavaju gospodi iz DPS-a, „dok ste vi klicali Miloševiću i Velikoj Srbiji, čelnici URA su i tada klicali vječnoj Crnoj Gori.“

URA optužuje DPS da je proganjao suvereniste i hapsio one koji su nosili i isticali sadašnju državnu  zastavu.

„Dobro je da, poslije mnogo lutanja i uz podučavanje, danas kličete Crnoj Gori, ali je nedopustivo da vi sa četkom za krečenje u ruci i dežurnim falsifikatorima i propagandistima na koncu upozoravate na kolektivnu amneziju devedesetih.

Dok ste od nezavisnosti bježali punih deset godina, od imovinskog kartona funkcionera kao od đavola bježite već četvrt vijeka“, navode iz URA-e.

Oni dalje ističu da je odgovor u demokratskim društvima jednostavan -  podržite prijedlog URA-e i dijela opozicije i proglasite javnim interesom retroaktivno preispitivanje imovine javnih funkcionera od uvođenja višestranačkog sistema. „Takođe, neosnovano bogaćenje proglasite krivičnim djelom.Predložili smo oduzimanje imovine stečene kriminalnim aktivnostima u privatizaciji i tokom ratnog profiterstva, šverca cigareta, narkotika, oružja i slično. Predložili smo da se od oduzete imovine formira fond za zapošljavanje onih koje vaša politika ponovo deportuje iz Crne Gore“, poručili su DPS-u iz URA-e.

U tom građanskom pokretu tvrde da je čelnik URA-e Žarko Rakčević u više navrata od devedesetih insistirao na bilansu pokretne i nepokretne imovine i učinio uvijek javnim svoj imovinski karton tokom obavljanja državnih funkcija.

„Normalno, trebaju biti jasni svi prihodi i rashodi čelnika URA-e i završni računi njegovih  kompanija uključujući i to DPS-u sporno pitanje prihoda od zakupa kuće državi - Upravi zajedničkih službi, odnosno Pokretu za promjene tokom osam godina, kao i svi plaćeni porezi. Vjerujemo da javnost zanima odgovor kako se za četvrt vijeka vladanja DPS-a od državne plate postaje multimilioner. Kako se postaje tranzicioni dobitnik, ne na tržištu, nego iz kabineta. Javnost zanimaju tajne životnog uspjeha – od podstanara do multimilionera ili kako da ne budete iznenađeni kada otkrijete milion na svom računu, a nekolika na računima supruge i ortaka u Švajcarskoj ili off shore destinacijama“, zaključeno je u saopštenju URA-e.

Portal Analitika