Politika

Husović: Težiti stabilnom demokratskom društvu i integracijama

Bošnjačka stranka (BS) će i dalje snažno podržavati napredak Crne Gore i njenih institucija, težiti stabilnom i demokratskom društvu i ubrzanju evropskih i evro-atlantskih integracija države, kazao je predsjednik BS, Rafet Husović.
Husović: Težiti stabilnom demokratskom društvu i integracijama
Portal AnalitikaIzvor

On je svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitao 21. maj, Dana nezavisnosti.

„Bošnjačka stranka će i dalje snažno podržavati napredak Crne Gore i njenih institucija, težiti stabilnom i demokratskom društvu utemeljenom na višenacionalnom i viševjerskom skladu i poštovanju različitosti, kao i težiti ubrzanju evropskih i evro-atlantskih integracija naše države“, kazao je Husović.

Prema njegovim riječima, bošnjački narod je uz druge manjinske narode u Crnoj Gori dao neosporan doprinos tokom referendumskog procesa koji je krunisan 21. maja 2006. godine na demokratskom referendumu.

„Zalažemo se za poštovanja prava manjinskih naroda uz ekonomski oporavak nerazvijenih područja kako bi ljudi ostali u svojim zavičajima očekujući da će u narednom periodu doći do jačanja institucija pravne države i poštovanja zakonskih regulativa“, zaključio je Husović.

Portal Analitika