Region

Vučić: O platformi o Kosovu prvo će raspravljati državni vrh

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je više puta pročitao platformu o Kosovu predsjednika Tomislava Nikolića i da je riječ o veoma ozbiljnom i obimnom tekstu.
Vučić: O platformi o Kosovu prvo će raspravljati državni vrh
Portal AnalitikaIzvor

On je novinarima u Beogradu rekao da će o platformi najprije razgovarati državni vrh, a da će u razgovore kasnije biti uključeni i intelektualci i javne ličnosti.

Vučić je dodao da će platforma biti predstavljena široj javnosti kada se ustanovi šta je od tog teksta izvodljivo u praksi. 

"Riječ je o obimnom i ozbiljnom tekstu. Kad budemo sagledali koliko je realističan i može da se sprovede u djelo, izaći ćemo u javnost. Razgovaraćemo o tome u državnom vrhu. Potrebno je da se svi upoznaju sa tekstom - istaknuti intelektualci, javni radnici, pravnici...", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija. 

Na pitanje novinara da li misli da će Srbija zbog platforme imati eventualnih problema sa zemljama Evropske unije, Vučić je rekao da razumije predsjednika Nikolića i da Nikolić odlično razumije u kakvoj se, ne lakoj, situaciji nalazi Srbija.

Portal Analitika